Fölényes győzelem floorballban

A mérkőzés előtt az volt a fő kérdés, hogy mennyire tudja felvenni a másodosztály iramát a bajai csapat, hiszen az előkészületi mérkőzések során több másodosztályú csapatot is le tudtak győzni.

A mérkőzést a veszprémiek edzője vezette, mivel az OB1 és OB2 bajnoki fordulói is a mai napon voltak, így nem sikerült játékvezetőt találni erre az összecsapásra.

Nem kellett sokat várni az első gólra, 1:41-nél Balogh Bence lőtt a hálóba. A veszprémiek folyamatos nyomás alatt tartották a vendégeket, ami gólokban is megmutatkozott. Előbb Dallos passzát Sütöri váltotta gólra, majd Tölgyesi átadásást Török okosan vágta a kapuba, 3-0. A vendégek erejét teljes egészében a védekezés kötötte le, csak szórványos kontrákból tudtak néha izgalmat okozni a veszprémi kapu előtt, de Kanczler eszén nem tudtak túljárni a bajai csatárok. Az első harmadban még három Lizards gól esett, sorrenben Balogh, Török és Tölgyesi talált a kapuba, tetemes előnyt kiharcolva már az első harmadban.

A második játékrész egy potyagóllal indult, Tölgyesi Attila lőtt kapura, a labda a kapusról csorgott a hálóba, majd Tölgyesi passzát Balogh váltotta gólra, 8-0. A bajaik ebben a harmadban már többet támadtak a kicsit kiengedő veszprémiek ellen, ennek meg is lett az eredménye, Markó Előd révén szépíteni tudtak. A kitámadó bajaik ellen a Lizards-nak több lehetősége nyílt a gólszerzésre, de ebből csak kettőt sikerült kihasználniuk, majd a befejezés előtt néhány másodperccel a Darazsak becenévre hallgató vendégek ismét gólt tudtak lőni, 10-2-re alakítva az eredményt.

A harmadik harmadban gyors egymásutánban három hazai gólnak tapsolhatott a közönség, Sütöri, Tölgyesi és Török voltak a gólszerzők, 13-2. Továbbra is felváltva forogtak veszélyben a kapuk, két vendég gólt követően ismét a veszprémiek percei következtek, sorozatban három gólt lőve állították be a 16-5 arányú végeredményt.

A Veszprém Lizards csapata megérdemelten tartotta itthon a két bajnoki pontot, játékuk bíztató volt a jövőre nézve, reméljük, hogy két hét múlva Dunaújvárosban is hasonló, jó teljesítménnyel fognak előrukkolni a srácok.  

Mérkőzéstükör

- A mérkőzés nagyon jó volt, szépen játszottak a srácok, a mutatott játék a felkészülés hatásosságát tükrözte. A csapattal kapcsolatban magunkkal szemben vannak elvárások, szeretnénk az idén megnyerni a bajnokságot - mondta Kovács Tamás, a Veszprém Lizards vezetőedzője.