Hazai pálya vs. rutin

A Dunaújváros legyőzésével hatalmas lépést tehet a legjobb nyolc közé jutáshoz a Veszprém Barabás KC.

Szombaton a rutinos játékosokból álló dunaújvárosi gárdát fogadja női kézilabdacsapatunk, akik ellen az őszről nincsenek jó emlékeik a mieinknek. A revans lehetősége egyben rendkívül fontos győzelmet is jelenthet a szintén 17 pontos vendég csapat ellen. Ha a múlt héten a Fehérvár-Siófok összecsapást négypontos mérkőzésnek neveztük, akkor a szombati derbi is egyértelműen az. Nagyobb veszíteni valója a dunaújvárosiaknak van, hiszen ők az utolsó két fordulóban a Debrecennel és a Békéscsabával találkoznak, ahol várhatóan nem sok babért fog teremni nekik. A veszprémieknek viszont két nagyon nehéz, de nyerhető mérkőzésük lesz a Hódmezővásárhely és a Fehérvár ellen.

De térjünk vissza a soron következő, aktuális feladathoz. Nem akármilyen nevek szerepelnek a vendég oldalon: Ferling Bernadett, Radulovic Bojana és Balogh Bea világhírű játékosok, ők képviselik a rutint. A veszprémiek mellett viszont a hazai pálya előnye szól, itthon egyre magabiztosabb és jobb játékot mutatnak a mieink.

Jó kondícióban van a csapat

- Tisztában van mindkét csapat a mérkőzés jelentőségével. Nem szabad kapkodnunk, gyors és pontos támadás befejezésekre van szükségünk. A Dunaújváros olyan rutinos és még mindig bombaformában lévő játékosokkal rendelkezik, akik bármikor képesek eldönteni egy mérkőzést. Őket megkülönböztetett figyelemmel kell kezelnünk, távolról jól lőnek, és közben irányítják a fiatalokat. Az ellenfél nagy tempót diktál, sok gólt lő a mérkőzéseken, de sokat is kap. Megnyugtató számomra, hogy jó kondícióban van a csapatom, és bízom benne, hogy a hazai pálya előnye a mi javunkra dönti el a mérkőzést. Remélem, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, kíváncsiak lesznek ránk és a korábbi válogatottak gerincét alkotó játékosokra. Szükségünk van a szurkolók támogatására, és élni akarunk az előttünk álló lehetőséggel – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Nem mindenki száz százalékos a hazai csapatban. Ábrahám Szilvia belázasodott, Horváth Viktóriának és Velky Viktóriának pedig kifordult edzésen a bokája. Az ő játékuk még kérdéses, de a szakmai stáb biztosan mindent elkövet, hogy szombaton hadra foghatók legyenek.

Veszprém Barabás KC – Dunaújváros NKKSE 03.13. (szombat) 18:00, Veszprém Aréna