A román Constanta az ellenfél

A mai bécsi sorsoláson eldőlt, hogy a román Constanta lesz az MKB Veszprém ellenfele a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A párharc első mérkőzésére Romániában kerül sor, ennek időpontja március 24-28., a visszavágót a Veszprém Arénában rendezik, időpontja március 31-április 4.

Azzal, hogy a Constanta gárdáját kapta az MKB Veszprém, olvasóink kívánsága is teljesült, mivel a honlapon ma lezárult szavazáson a voksolók 52,7 %-a szeretette volna ellenfélnek a románokat, a dán Koldingra 21,8%, a másik dán csapatra, az FC Köbenhavnra pedig 18,1% szavazat érkezett. Az utolsó fordulóban harmadik helyre előrelépett spanyol Leónra olvasóink 7,2%-a voksolt.

A sorsolásról Mocsai Lajos és a játékosok nyilatkozatait az MKB Veszprém hivatalos oldalán olvashatják.

A Constanta több bravúrt is végrehajtott a csoportküzdelmek során, a második fordulóban hazai pályán 37-33-ra megverték a Montpellier-t, majd a Valladolid ellen idegenben harcoltak ki egy 26-26-os döntetlent. A románokkal azonos csoportban szerepelt a nagy rivális Pick Szeged is. A szegediek Romániában kétgólos vereséget szenvedtek, míg a múlt hét vasárnap a Pick alaposan visszavágott, azonban hiába győzött tíz góllal a magyar csapat, korábbi botlásai miatt csak a presztízsért, és saját becsületéért szállhatott harcba.

A constanta idei eredményei a Bl-ben

Constanta - Valladolid 23-26
Constanta - Montpellier 37-33
Constanta - Szeged 32-30
PAOK Szaloniki - Constanta 26-30
Constanta - Csehovszki Medvegyi 22-28
Csehovszki Medvegyi - Constanta 37-32
Montpellier - Constanta 37-24
Valladolid - Constanta 26-26
Constanta - PAOK Szaloniki 34-23
Szeged - Constanta 35-25

A Constanta legeredményesebb játékosa az a Laurentiu Toma, aki 71 góljával a második helyet foglalja el a sorozat góllövőlistáján a 76 gólos, ex veszprémi Kiril Lazarov mögött. A A románoknál játszik a veszprémi nevelésű, magyar válogatott beállós Schuch Timuzsin, aki kőkemény védőmunkája mellett 31 góllal is büszkélkedhet a BL eddigi szakaszában.

a román csapat kerete

Kapusok: Mihai Popescu, Gheorghe Selaru, Ionut Stanescu
Jobbszélsők: Marius Sadoveac, Uros Vukovics
Beállók: Silviu Baiceanu, Marius Mocanu, Schuch Timuzsin
Balszélsők: Gheorghe Buricea, Mihai Timofte
Átlövők, irányítók: Alekszandar Adzics, Alexandru Csepreghi, Alexandru Dimache, Daniel Muresan, Florin Nicolae, Darko Pavlovics, Alexandru Sabou, Laurentiu Toma

a nyolcaddöntő párosításai

HCM Constanta (román) – MKB VESZPRÉM
KIF Kolding (dán) – Montpellier HB(francia)
FCK Handbold (dán) – THW Kiel (német)
Gorenje Velenje (szlovén) – Ciudad Real (spanyol)
Croatia Zagreb (horvát) – FC Barcelona (spanyol)
Vive Targi Kielce (lengyel) – HSV Hamburg(német)
Pevafersa Valladolid (spanyol) – Rhein-Neckar Löwen (német)
Ademar Leon (spanyol) - Csehovszki Medvegyi (orosz)

A továbbiakban, a negyeddöntőben (április 21–25., április 28.–május 2.): a csoportelsők és negyedikek párharcából továbbjutók a 2–3. helyezettek győzteseivel találkoznak. A négyes döntő (elődöntő, finálé) Kölnben lesz május 29-30. időponttal.