Magabiztos továbbjutás a kupában

A Magyar kupa negyeddöntőjének visszavágóján nem forgott veszélyben az MKB Veszrém továbbjutása a Tatabánya ellen.

A első mérkőzésen megszerzett 17 gólos előny tudatában nyugodtan készülhettek a veszprémiek a mai mérkőzésre. Az MKB-nál nem léphetett pályára Peric és Gulyás sérülés, Mirkovic pedig betegség miatt, míg Iváncsik Gergő pihenőt kapott mára.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, az 5. percben már 1:4 állt az eredményjelzőn. A hazaiak Sutka és Halász góljaival feljebb zárkóztak (4:5), de ez a fellángolás nem tartott sokáig, mivel Iváncsik Tamás és Sulic indításokból szerzett gyors találatokkal ismét megnyugtató előnyt szerzett (9:13). A hazaiaknál Kocsis és Halász járt élen a gólszerzésben, a veszprémieknél Terzic és Iváncsik Tamás jeleskedett, így a félidő végére hatgólos különbség alakult ki a csapatok között (13:19).

A második félidőben Vilovski és Perez is pályára lépett, az előbbi gólja nyitotta meg a félidőt. Felváltva estek a gólok, így a 40. percre nem nőtt a különbség a két csapat között (18:23). A Veszprém azonban megrázta magát, és egy remek ötperces periódust produkálva Iváncsik Tamás és Vilovski góljaival először vezetettek a bakonyiak tíz góllal (18:28). A kapuban eközben Fazekas Nándort Andorka Gábor váltotta, aki néhány szép védéssel hálálta meg a bizalmat. A két csapat közti differencia a következő tíz percben nem változott, a veszprémieknél Lapcevic és Lushnikov is eredményes volt (23:33). Az utolsó öt percben Kanyó Bence révén a Tatabánya kicsit feljebb zárkózott, de igazán izgalmassá már nem tudták tenni az összecsapást (27:35).

Az MKB Veszprém így kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, melynek helyszínéről, és az elődöntők sorsolásáról a későbbiekben döntenek. A négyes döntő másik három résztvevő csapata a Pick Szeged, a Balatonfüred, valamint a PLER gárdája.

A mai napon véglegessé vált a romániai BL mérkőzés időpontja: 2010. március 27. 18.00 (magyar idő szerint 17.00). A klub utazást szervez a mérkőzésre, érdeklődni a klubirodán lehet.

mérkőzéstükör (Forrás: MKbveszprem.eu)

Mocsai Lajos: Nyerni jöttünk, nem engedhettük meg magunknak, hogy a 17 gólos előnyünk ellenére ne nyerjünk. A csapat a különbséget lépésről lépésre építette fel, mindenki lehetőséget kapott. Gulyást achilles ín problémája miatt kíméltük, és örülök, hogy Terzicet is pihentethettem egy kicsit. Fazekast dicséret illeti, amiért a betegsége ellenére vállalta a játékot. Magabiztosan továbbjutottunk, pénteken valószínűleg sokkal nehezebb mérkőzés vár ránk.

Debre Viktor: Úgy érzem mindent megtettünk, amit lehetett, sok fiatalt játszattunk. Érthetően a Veszprém nem volt túl motivált, látszott, hogy nekik ezt a mérkőzést csak le kellett játszani.

Tatabánya Carbonex KC - MKB Veszprém KC 27:35 (13:19)

Tatabánya Carbonex KC: Melus - Urban 2, Sutka 3, Nagy T. 2, Dénes 2, Halász 4 (1), Iváncsik Á. 1. Csere: Szente (kapus), Kányai 1, Szabó 1, Kocsis 3, Serfel 2, Kanyó 3, Basky 3. Vezetőedző: Debre Viktor

MKB Veszprém KC: Fazekas - Iváncsik T. 6, Sulic 6, Lapcevic 2 (1), Lushnikov 1 (1), Terzic 7 (3), Korazija 3 (1). Csere: Andorka (kapus), Eklemovic 2, Sesum 3, Perez 1, Vilovski 4. Vezetőedző: Mocsai Lajos

Hétméteres: 2/1 ill. 6/6
Kiállítás: 4 perc ill. 4 perc