Újabb sima vereség

A VESC női röplabdacsapata katasztrofális nyitásfogadásának köszönhetően sima vereséget szenvedett az alsóházi rangadón, a Budai XI ellen.

A kezdő feladója nélkül felálló bakonyi gárda az alsóház egyik legfontosabb meccsén nem késztette nagy erő kifejtésére a budai alakulatot. A várt nagy küzdelem, a szoros játszmák, valamint a hazai győzelem elmaradt, köszönhetően a már megszokott katasztrofális nyitásfogadásnak. Az első játszma első technikai szünetéig a három pontos hátrány a második technikai időig kilenc pontosra duzzadt, amit már nem lehetett a végéig ledolgozni 0:1 (19:25).


Fotó: archív

A második játszma elején gyorsan ellépett a vendégcsapat, az előnyt tíz pont fölé növelte, hiába próbálkozott az edző időkéréssel és cserékkel felrázni a csapatot. A veszprémi lányok fogadásai továbbra is rosszak voltak, így a támadások elmaradtak, a szett elúszott 0:2 (10:25).A harmadik szettben a kép nem változott, az előnyt fokozatosan növelő budai csapat simán behúzta a játszmát 0:3 (15:25).

A mérkőzés egészére jellemző probléma a nyitásfogadás, amely az eddigi meccseket is jellemezte. Egy-két szép Környei ütéstől és Jezerniczki sánctól eltekintve a csapatnak momentumai sem voltak.

mérkőzéstükör

Katona Péter: A fogadásunk továbbra is kritikán aluli. Amíg ezen nem javítunk, esélyünk sincs a játékra.

Oláh János: Nagyon örülünk, nehéz helyzetben levő csapatunknak ez igazi gyógyír volt.

VESC - Budai XI. 0:3 (-19, -10, -15)

Veszprém, 100 néző. V.: Donkó Zoltán, Nagy Lajos

Veszprém: Pintér E. (2), Pekárik E. (4), Környei D. (8), Dordzsceren D. (2), Jezerniczki T. (11), Pós A. (1). Csere: Májusi D. (liberó), Molnár B. (2), Szelle D. (1), Varga N. (-), Holczer F. (-). Edző: Katona Péter

Budai XI.: Bodnár R., Farkas A., dr. Balczó N., Hegedűs A., Horváth N., Győri P. Csere: Jáka Sz. (liberó), Kohut M., Szabó D., Naszvadi S. Edző: Oláh János

Junior: VESC - Budai XI. 3:0 (7, 15, 14)