Sima vereséget szenvedett a VESC

A női röplabda NB I 1. fordulójában szombaton délután a Veszprémi Egyetem SC-t látta vendégül az Albrecht-MVSC-MISI együttese.

A kezdéskor nem tűnt lámpalázasnak a fiatal játékosokból álló dunántúli együttes, és bátor kezdésük pontokban mutatkozott meg. De pár perc elteltével felébredt a Vasút, és mivel nyitásban sokat rontottak a vendégek, az első technikai időnél a zöld-fehérek álltak jobban (8-4). Ezt követően 12-6-nál vendég időkérés miatt szünetelt a játék, majd nem sokkal később ékes bizonyítékát adta rossz nyitásainak a VESC, amikor Prekárik saját csapattársát, Nagy E.-t találta fejen a szervával. 16-9 volt az eredmény a második technikai szünetnél, majd ezt követően a magassági és ütőerő fölényben lévő hazaiak magabiztosan meneteltek a játszmanyerés felé.


Forrás: mvsc.boon.hu

A második szett elején Kovács E.-nek voltak szép bombái, amellyel az ellenfél nem tudott mit kezdeni, majd 5-4-nél Szabó B. állt a nyitóhelyre és zsinórban hétszer szerválhatott, mert a hálónál Csarkóék ellenállhatatlanok voltak. A második technikai időnél, 16-7-nél már nem volt kérdés, hogy mi lesz ennek a játszmának a kimenetele, hiszen a Vasút kezdőcsapata, a liberóval, Nagy Zs.-vel kiegészülve, vitathatatlanul jobb volt az egyetemistáknál.

A harmadik játékrész elején nagyon bekezdett az MVSC (5-0), majd 1 vendég pontra három jött válaszul (8-1). A fáradó veszprémiek ellen a helyenként szemet gyönyörködtető játékot bemutató miskolci alapcsapatot a magabiztos vezetésnél elkezdte lecserélni Toma edző. Csak Csarkó maradt fent a kezdőből az utolsó percekre, és bár azért látszott, hogy ebben az összeállításban nem az igazi a Vasút, de végül a padról érkezők emelhették a magasba a kezüket a meccs végén.

Mérkőzéstükör

Toma Sándor: - Örülök, hogy nyertünk, ma egyértelműen jobbak voltunk ellenfelünknél. Gratulálok a lányoknak.

Katona Péter: - Azzal a tudattal jöttünk ide, hogy veszíteni fogunk, ez látszott a lányokon a pályán. Szétnyitott minket a Miskolc, amire nem mentség, hogy három játékosunk hiányzott, hiszen egyikük sem fogadójátékos. Gratulálok a Miskolcnak, remélem lesz ettől jobb is.

Albrecht-Miskolci VSC-MISI - VESC 3:0 (14, 9, 12)

Albrecht-Miskolci VSC-MISI: SZABÓ B., SZAJKÓ, KOVÁCS E., Rédei, Csarkó, Sitkey. Csere: NAGY ZS. (liberó), Radomszki, Bertók, Kiss V., Majzik, Jobbágy (liberó)
Edző: Toma Sándor

VESC: Prekárik, Pintér, Dordzsceren, Nagy E., Holczer, Pós. Csere: Májusi (liberó), Kintli, Varga N.
Edző: Katona Péter