Háromszettes kiütés

Könnyű győzelmet aratott az Aluprof-TF-Budapest együttese a VESC röplabda csapata ellen.

A magyar női röplabda bajnokság első hazai mérkőzését játszotta a VESC együttese, ahol jó pár újonc várta bemutatkozását az NB I-ben. Katona Péter csapata jól tartotta magát az első szett közepéig, 10 perc játék után még a vezetést is átvették (10:9), 12:12-nál aztán megtorpantak, amit a vendégek könnyen ki tudtak használni és egészen 16:25-ig vitték a csapatot az első szett nyeréséig.

A második játékrész elején gyorsan állva hagyta a veszprémi csapatot a fővárosi gárda, a hazaiak csak a TF hibáiból szereztek pontot-rossz szerva, félrepasszolás. 6:15-nél tértek aztán magukhoz, sajnos elég későn a pestiek tíz pontos előnyét már nem sikerült behozniuk, 15:25-re hozta ezt a játékrészt is a vendégcsapat.

A harmadik (és egyben utolsó) szettben sem nehezítette meg nagyon a TF dolgát a hazai csapat, 2:2- ig tudták tartani az iramot, aztán gyorsan elléptek tőlük, 10-15 percig csak pontokat találtak, aztán 6:20-nál időt kért Katona, innentől a veszprémiek meg is hajtották a végét, de a csodára nem volt elég, 12:25-tel ért véget a találkozó.

Mérkőzéstükör

Katona Péter: Tudtuk, hogy erős az ellenfél, mások a céljai, a legjobb négybe kerülésért küzd. Ennek ellenére az első szett közepéig jól bírtuk a nyomást, aztán elfáradtunk. A második szett középső szakasza kiegyenlített játékot hozott, aztán ahogy telt az idő, úgy fogyott a hit, hogy meglepetést okozhatunk. Voltak szép játékrészek, ebből fogunk építkezni.

Hollósy László: Az elején nehezen indult, a végén már megfelelően játszottak a lányok.

VESC - Aluprof-TF-Budapest 0-3 (-16, -15, -12)

Veszprém: Pintér E. (2), Molnár B. (4), Szelle D. (3), Dordzsceren D. (4), Jezerniczki T. (6), Tobak E. (3). Csere: Májusi D. (liberó), Varga N., Holczer F., Pós A. (3).
Edző: Katona Péter

Aluprof-TF-Budapest: Tóthné (3), Hornok N. (10), Antal A. (11), Erdős Zs., Lakatos E. (3), Gyenge A. (9). Csere: Kötél D. (liberó), Lutter E. (7), Gyimesi Zs., Kolada J., Nagy K.
Edző: Hollósy László

Forrás: vesc.hu