Az egyetemisták győztek az ifik ellen

A Veszprém 3:1 arányban győzte le az ifjúsági válogatottat a női röplabda NB I szombati mérkőzésén.

A tegnapi szép győzelem után az a kérdés maradt mára, hogy a fiatalok tudják-e ott folytatni, ahol abbahagyták. A mérkőzés elején úgy tűnt, ma sem lesz gond, hiszen nagyszerűen kezdtek az ifjúságiak, határozott és pontos nyitásfogadásokkal jelezték, ők bizony komolyan gondolják a győzelmet. Kanizsai volt ekkor a válogatott pontfelelőse, és a támadójáték eredményessége 9 pontos előnyhöz juttatta a hazaiakat (16-7). Az első szett utolsó harmada azonban az egyetemistáké lett. Egyre pontosabban és erőteljesebben szerváltak a bakonyiak, és az előny olvadni kezdett, előbb megfeleződött, majd a végjátékra már csak egy árva szettlabdája maradt a fiataloknak. Ez azonban elegendőnek bizonyult, mert a veszprémi oldal egy rontott szervával zárta le a szettet (25-23).

A második és harmadik szettre egyetlen jelzőt használhattunk az ifik szemszögéből: kilátástalan. Az egyre javuló veszprémi nyitásokkal egyre nehezebben megbirkózó válogatott nem tudott ebben a periódusban méltó partnere lenni a mezőnymunkában is jelentős javuláson áteső vendégeknek. Jezerniczki és Környei támadásban nyújtott ekkor kiemelkedőt, így simán fordítottak a vendégek. (16-25, 12-25).

Arra a kérdésre, hogy van-e tartása a válogatottnak hamar, arra pedig, hogy a negyedik szett az utolsó lesz-e, később kaptunk választ, mindkettőre igen volt a felelet. Volt tartása a fiataloknak, akik megpróbálták döntő szettre menteni a mérkőzést, nem adták fel, de döntő pillanatokban négyen is a szervát rontók közé iratkoztak fel közülük, és ezek a rossz pillanatban érkező hibák megpecsételték a hazaiak sorsát. Nagy küzdelemben ugyan, de a Veszprém behúzta a negyedik, egyben győzelmet jelentő szettet, így megérdemelten nyerte meg a közel 100 perces mérkőzést.

Mérkőzéstükör

Nagy Attila: Sajnos ma közel sem nyitottunk és fogadtunk olyan jól, mint tegnap. Ebben a két játékelemben 40 pontot adtunk ellenfelünknek és ez megbosszulta magát. Gratulálok a Veszprémnek, mert fokozatosan javult a mérkőzés alatt, és győzelme megérdemelt.

Ifjúsági válogatott - VESC 1:3 (23, -16, -12, -22)

Ifjúsági Válogatott: Gerendeli 3, Korniss 4, Gyimes 10, Borlai 2, Kanizsai 13, Nagy V. 3. Csere: Bondor (liberó) Török 1, Dénesi 1, Benko 7, Bagyinka, Petőváry.
Szövetségi kapitány: Nagy Attila

VESC: Környei, Pelarik, Pintér, Dordzsceren, Tobak, Jezernicki. Csere: Májusi (libero), Pós, Nagy.
Edző: Katona Péter

Forrás: hunvolley.hu