A Veszprém 13 góllal verte a Balatonfüredet

A címvédő és listavezető Telekom Veszprém hazai pályán 33-20-ra nyert a Balatonfüred ellen a férfi kézilabda NB I hétfői mérkőzésén.

A találkozót az Elísson, Kosorotov, Casado, Pechmalbec, Sandell, Vailupau, Jensen összeállításban kezdtük, védekezésben pedig Kosorotov helyére Ligetvári érkezett. A mérkőzés eleje szorosan alakult, egyik csapat sem tudott egy gólnál nagyobb előnyt kiharcolni (5. perc 3-3). Ezt követően viszont zsinórban három találatot szerzett csapatunk és pár perccel később már 6-3 állt az eredményjelzőn. A 14. percben Pechmalbec üreskapus gólja után már 9-4-re sikerült meglépnünk. Negyed óra után Mahé, ElDeraa, Végh és Bőti is pályára került. A folytatásban kettős emberhátrányba kerültünk, amit ki is használtak a vendégek és három találatra zárkóztak (16. perc 9-6). Nem sokkal később Barna és Fabregas is megkapta a lehetőséget. A 21. percben Andó egészpályás gólja után egyre jött fel a Balatonfüred, jött is az időkérés Momir Ilic-től. A játékmegszakítás után sem találtunk magunkra és Kljun góljával 11-11-nél egyenlített György László alakulata. Az első félidő végén Mahé és ElDeraa góljaival sikerült kétgólos előnyt kiharcolni a szünetre.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A második játékrészben elején Corrales érkezett Jensen helyére. Elísson megszerezte saját maga negyedik, a csapat tizennyolcadik gólját, amivel megduplázta félidei előnyünket (36. perc 18-14). Jött is a vendég időkérés. Azonban ez sem segített a Balatonfüreden és Kosorotov szépségdíjas találata után már hét volt a különbség a két együttes között (40. perc 21-14). Ekkor Pechmalbec helyére, aki megszerezte a 300. gólját Veszprém mezben, Nilsson érkezett. A folytatásban felváltva estek a gólok, így a differencia nem változott a felek között. Egészen a 47. percig, amikor Elísson újabb találatával már 26-17-re vezettünk. A találkozó hajrájára fordulva a vendégek ledolgoztak két gólt a hátrányukból, így 27-20-as állsáról vártuk az utolsó öt percet. A mérkőzés ezen periódusát 6-0-ra behúztuk, aminek köszönhetően 33-20-as győzelmet arattunk, így továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezetjük a K&H Ligát.

Edzői értékelések

György László: Összességében jó mecset játszottunk, annak ellenére, hogy nagyobb gólaránnyal kaptunk ki itt a Veszprém Arénában. Az első félidőben a védekezéssel és a támadással is elégedett voltam, agresszívak voltunk, a kapusteljesítmény is jó volt. Aztán a második félidő elejét és a végét rontottuk el, de persze nyilván számítottunk rá, hogy a Veszprém rátesz egy lapáttal. Gratulálok a Veszprémnek, teljesen megérdemelték a győzelmet, ilyen arányban is azt gondolom.

Gulyás Péter: A Balatonfüred kiváló mentalítással érkezett erre a mérkőzésre, ami 40 percig szoros is volt, ez okozott némi stresszt, de az FTC elleni szombati mérkőzés után nem volt könnyű nekünk. Készülünk a Szeged ellen, a Fürednek pedig sok sikert kívánunk!

A pályán belülről

Tadej Kljun: Gratulálok a Veszprémnek, nagyon örülök, hogy 30 percen át ilyen jól tudtunk játszani, közel voltunk hozzájuk. A második félidőben a támadásunk nem működött igazán, így voltak nehézségeink. Ebből a meccsből csak építkezhetünk.

Bjarki Már Elísson: Talán nem játszottunk tökéletesen az első félidőben, de főként úgy gondolom, támadásban voltak problémáink. A védekezésünk és a kapusteljesítmény rendben volt. Ezt is beszéltük meg a szünetben, hogy ki kell használnunk ezt az előnyt. A cél a két pont volt. Ki lehet és ki is fogjuk javítani ezeket a hibákat, folytatjuk a felkészülést a további meccsekre, készülünk a Szegedre.

Telekom Veszprém – Balatonfüredi KSE 33:20 (14:12)
Telekom Veszprém: Corrales, Jensen – Sandell 1, Nilsson 2, Elísson 7, Ligetvári, Végh 1, Mahé 4, ElDeraa 3, Bőti, Pechmalbec 2, Vailupau 5, Casado 3, Fabregas 2, Barna, Kosorotov 3
Balatonfüredi KSE: Bősz, Andó 1 – Kemény, Kovács 2, Sretenovic 1, Varga, Szmetán 2, Németh 3, Szöllősi 2, Pelko 2, Dénes, Kljun 5, Malinovic, Hornyák 1, Szűcs 1, Brandt
Kiállítások: 8 perc ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/5 ill. 4/1