Tizenhárom góllal nyert a címvédő Veszprém

A címvédő Telekom Veszprém 43-30-ra nyert Budakalászon a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

A találkozót az Elísson, Kosorotov, Casado, Fabregas, Omar, Marguc, Jensen összeállításban kezdtük, védekezésben pedig Kosorotov helyére Ligetvári érkezett. Egy 3-0-s rohammal kezdte a mérkőzést csapatunk, Fabregas kétszer, Kosorotov pedig egyszer volt eredményes (3. perc 0-3). A lendület a folytatásban sem hagyott alább, sorra érkeztek a gólok, aminek köszönhetően a 7. percben már 9-2-re megléptünk. Negyed óra játék után szinte sort cseréltünk, érkezett a pályára Mahé, ElDeraa, Pechmalbec, Sandell, Végh és védekezésben Szabó is. A következő támadás Elísson találatával ért véget, ami azt jelentette, hogy tíz gólra hízott az előnyünk (16. perc 6-16). Ezt követően állandósulni látszódott a két csapat között a differencia, egészen a 25. percig, amikor zsinórban négy találatot szerezve sikerült 22-9-re elhúznunk. Az első játékrész hajrájában a különbség már nem változott, így 26-13-as vezetésről várhattuk a második félidőt.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A szünet után Descat és Corrales is megkapta a lehetőséget. Francia szélsőnk gólokkal, spanyol kapusunk pedig védésekkel mutatkozott be, aminek köszönhetően sikerült tovább növelni az előnyünket (35. perc 14-31). A folytatásban hol az egyik, hol a másik oldalon találtak be, így a tizenhatgólos veszprémi előny nem változott (40. perc 19-35). Ezt követően vétettünk támadásban pár technikai hibát, amit kihasznált a Budakalász, így sikerült három találatot faragni a hátrányából. Jött is az időkérés Momir Ilictől, ami után Ligetvári érkezet támadásba. A játékmegszakítás utáni időszak a hazaiaknak sikerült jobban, Juric-Grgic és Mikhalin góljaival tizenegyre zárkóztak (48. perc 25-36). Pechmalbec megszerezte hetedik találatát, így tizenkétgólos vezetéssel fordultunk rá a hajrára. Az utolsó percekben még egy gólt sikerült közé tennünk, így tizenhárom találattal nyertünk. CYEB-Budakalász – Telekom Veszprém 30-43.

Edzői értékelések

Csoknyai István: Először is szeretnék gratulálni a Veszprémnek a csütörtöki meccshez a Bajnokok Ligájában, illetve a mai találkozón nyújtott teljesítményükhöz is. Fantasztikus kézilabdáztak. Megtapasztaltuk azt a tempót, amit a BL-ben is játszanak. Futószalagon lőttek a gólokat az első félidőben, mi pedig alig tudtunk helyzetet kialakítani. A második játékrészben tisztességesen helytálltunk és 17-17-es döntetlent értünk el. Kár, hogy ezért nem osztanak pontot. Készülünk tovább, hiszen a következő héten a Szeged ellen játszunk, bízom benne, hogy ellenük jobban teljesítünk majd.

Momir Ilic: A Szeged elleni fantasztikus Bajnokok Ligája mérkőzés után ma is nagyon motiváltan játszottunk. Boldog vagyok, hiszen ezt beszéltük meg a srácokkal. 60 percen keresztül fókuszáltunk és jó teljesítményt nyújtottunk. Ezért adok a fiúknak most három szabadnapot. A Budakalásznak pedig további sok sikert kívánok.

A pályán belülről

Varga Mihály: Szeretnék gratulálni a Veszprémnek. Azt gondolom, hogy az első félidőben túlságosan is tiszteltük őket. A szünet után már jobban kézilabdáztunk és volt egy-két szép megoldásunk is. Folytatjuk a munkát, hiszen a következő héten a Szegeddel találkozunk.

Lukas Sandell: Jó arcát mutatta ma a csapat, csakúgy, mint a Szeged ellen. Egy kemény és jó tempójú meccset játszottunk a Budakalásszal. Nagyon jól kezdtünk és utána is sokat futottunk, aminek meg is lett az eredménye. Boldogok vagyunk, hogy el tudtuk hozni a két pontot.

CYEB-Budakalász – Telekom Veszprém 30:43 (13:26)
CYEB-Budakalász: Tóth, Váczi – Kovács 1, Tyiskov 1, Mikhalin 4, Varga 9, Ranisavljevic 1, Kiss 2, Halász, Varjú 2, Szakács, Juric-Grgic 4, Papp 1, Sinkovits 3, Berényi 1, Dávid
Telekom Veszprém: Corrales, Jensen – Omar, Descat 4, Sandell 2, Elísson 2, Ligetvári, Marguc 5, Végh 1, Mahé 5, ElDeraa 3, Pechmalbec 8, Szabó, Casado 3, Fabregas 5, Kosorotov 5
Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3 ill.4/4