Az éllovas Veszprém kilenc góllal nyert az FTC ellen

A papírformának megfelelően a Veszprém vendégként is magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros felett a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

A játékot a Veszprém kezdte, a Yahia, Marguc, Casado, ElDeraa, Fabregas, Descat sorral indítottuk el az első 30 percet. A kapuban Rodrigo Corrales kezdett. A Fradi egy nyitottabb hatosfallal védekezett, az első támadásból nem született gólunk, Marguc vonalra lépett. A méekőzés első gólját az FTC-Green Collect szerezte így meg, Nagy Bence révén, melyre Yahia Omar válaszolt gyorsan (1-1). Hat és félperc elteltével 1-4-re lépett meg az Építők, így Pásztor István kikérte első idejét. De, sokat nem változott a játék képe, a tartalékos Fradi támadásait jó százalékkal hatástalanította a veszprémi védelem, 13 perc alatt három gólt engedélyezve a zöld-fehéreknek. 15 perc játékidő után 5-11 volt az állás. Az első negyed elteltével érkeztek a cserék veszprémi oldalon, Kentin Mahé, Nilsson, Kosorotov, Sandell, Ligetvári és később Végh Bálint érkezett. A Fradi közelebb tudott lopózni, a 23. percben 10-14-nél Momir Ilic időt kért. A félidő 16-20.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A második félidőt az FTC-Green Collect kezdte, nálunk a védőfalba Yahia, Marguc, Casado, ElDeraa, Fabregas, Descat állt be, a kapuban cseréltünk: érkezett Mike Jensen. 5-1-es védekezést alkalmaztunk Yehia ElDeraával zavaróban a félidő elején. Az első gól ismét Nagy Bencéé volt. Állandósulni látszott az 5 gólos vezetésünk egészen sokáig, 41 perc után 22-27 volt az állás, mikor Ligetvári és Pechmalbec érkezett a pályára. Gasper Marguc nagy formában kézilabdázott ebben a szakaszban is, az 5. és a 6. gólját is megszerezte egy percen belül. 45 perc után az állás 25-30 volt. A negyedik negyedben Kentin Mahé irányított, Kosorotov, Sandell, Nilsson és a fiatalok Végh és Bőti játszottak. A meleg a csarnokban sok csúszkálást, törlést és néha a csúszós labda miatt is egészen fura dolgokat eredményeztek. A 2 pont nem forgott veszélyben, a vége: 31-40

Edzői értékelések

Pásztor István: Gratulálok a vendégeknek a győzelemhez, és külön Dominiknak a jó játékhoz. Én is főleg magunkkal foglalkoznék, voltak ma hibáink, de egy ilyen szintű Bl-csapattal szemben nem könnyű. Számunkra jó volt ez a mai mérkőzés arra, hogy a fiatalok, akikkel kiegészültünk, beleszokjanak az igazi játékba, hiszen a következő pár mérkőzésen dől el, hogy sikeres lesz-e a szezon vagy sem. Igyekszem forgatni a csapatot és megadni mindenkinek a játéklehetőséget.

Momir Ilic: Először is gratulálok a csapatomnak a mai győzelemhez, és nagy-nagy tisztelet a Ferencvárosnak, hogy ennyi hiányzóval felvették velünk a harcot. Magunkról szólva, gyakoroltunk ma pár játékelemet, azt gondolom, elégedett lehetek a látottakkal. Dolgozunk tovább, folytatjuk tovább.

A pályán belülről

Nagy Bence: Gratulálok a Veszprémnek, bebizonyították ma, hogy jobb csapat. Megpróbáltuk a maximumot kihozni a mai játékból, szerintem jól sikerült, megtettük, amit tudtunk.

Bőti Dominik: Köszönöm szépen, hogy pályára léphettem ma, jó mérkőzést játszottunk. Azt gondolom, hogy védekezésben van még lehetőségem a fejlődésre.

FTC-Green Collect – Telekom Veszprém 31:40 (16:20)

FTC-Green Collect: Borbély, Győri 1 – Bognár 5, Nagy 9, Imre 1, Balogh 2, Pordán 2, Debreczeni 1, Csörgő 1, Jakub 2, Szepesi, Bujdosó 3, Kovacsics 4.

Telekom Veszprém: Corrales, Jensen – Yahia 4, Descat 4, Sandell 6, Nilsson 3, Ligetvári, Marguc 6, Végh, Mahé, ElDeraa 3, Bőti 2, Pechmalbec 1, Casado 3, Fabregas 5, Kosorotov 3.

Kiállítások: 2 perc ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1 ill. 3/5