Ilic: nagyon komolyan vettük a mérkőzést

Momir Ilic vezetőedző kiemelte, a Telekom Veszprém nagyon komolyan vette a Szeged ellen hét góllal megnyert mérkőzést, a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc visszavágóját a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

"Nagyon jó volt látni, hogy a játékosok az utolsó percig küzdöttek minden labdáért. Nagyon komolyan vettük a mérkőzést és hatvan percen keresztül minden játékos küzdött a pályán" - nyilatkozta a szakvezető a sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta, az egész klubnak, a szurkolóknak és minden játékosnak jár a gratuláció a negyeddöntőbe jutásért, majd közölte, többet a mai meccsről nem szeretne mondani.

A párharc első mérkőzését egy héttel ezelőtt 37-30-ra nyerték meg vendégként a bakonyiak, akik így kettős győzelemmel, 76-62-es gólkülönbséggel jutottak tovább, és egyszer sem voltak hátrányban az egész párharc során. A legjobb nyolc között a dán Aalborg HB együttesével találkoznak.

"Mikler Roland jól megfogalmazta: aki az idei Veszprémet kiüti a BL-ből, az megérdemli, hogy megnyerje a sorozatot. Ezt most én is úgy gondolom" - nyilatkozta Kárpáti Krisztián szegedi vezetőedző.

Hozzátette, megérdemelt a Veszprém továbbjutása, de ennyi technikai hibával lehetetlen egy ilyen jó csapatot legyőzni. A tréner megjegyezte, tudták, hogy nagy hátránnyal indulnak, és ezt mentálisan cipelték magukkal az egész meccs során.

"Sportemberek vagyunk, és szerettük volna ledolgozni a hátrányt, még ha ez nem is volt reálisnak mondható cél. Ezáltal belementünk egy futós mérkőzésbe, ami a hazaiaknak nagyon kedvezett" - vélekedett.

Kárpáti megjegyezte, a fizikális és a mentális dolgaikat vissza kell állítaniuk, ugyanis az elmúlt időszakban sok minden nehezítette a felkészülésüket.

"Nem keresek kifogásokat, a Veszprém jobb volt mindkét meccsen, nekünk csak fellángolásaink, pillanataink voltak. Megpróbáljuk majd a Magyar Kupában vagy a bajnokságban bizonyítani, hogy tudunk ennél jobban is kézilabdázni" - mondta.


MTI/Vasvári Tamás

Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója az MTI-nek elmondta, szorosabb két mérkőzésre számított, de természetesen nagyon örül a sikernek, és annak, hogy kettős győzelemmel jutottak a negyeddöntőbe.

"Az első meccs nagyon meggyőző volt, hazai pályán pedig a szurkolóinkat akartuk kiszolgálni azzal, hogy hatvan percen keresztül feszes lesz a csapat. Voltak nagyon jó teljesítmények is, úgyhogy nagyon szórakoztató és magabiztos győzelem volt" - nyilatkozta.

Mint kifejtette, a cserék után néha megakadt a játékuk, de utána Szegeden nagyon jól átlendült ezen a csapat, a visszavágón kevésbé, és ebből majd le kell vonniuk a következtetéseket, hogy ne csak a félidők kezdete legyen jó, hanem az átmenet, illetve a befejezések is.

"Mindig jó, ha ilyen magabiztos a játék, akkor tudják forgatni a csapatot az edzők. Akik túl vannak terhelve, azokat esetleg lehet pihentetni, és több szerepet kaphatnak azok, akiknek eddig kevesebb játéklehetőség jutott, így ők is több önbizalomra tehetnek szert." - fogalmazott.

A vendégek balátlövője, Szita Zoltán az MTI-nek elmondta, voltak jobb és rosszabb periódusaik is a mérkőzésen, de a nagyon sok eladott labda megpecsételte a sorsukat. Megjegyezte, az első találkozón összeszedett hétgólos hátrány miatt nem volt könnyű dolguk, és nem is sikerült úgy számukra a visszavágó, ahogyan tervezték.

"A védekezésünk nem volt eléggé agresszív és feszes, ezt kihasználva ellenfelünk könnyen szerzett gólokat, illetve támadásban sem a legjobb formánkat mutattuk, ebből adódóan nagyon sok lerohanásgólt tudtak lőni, ami eldöntötte a meccset" - elemezte a vereség okait az olimpiai kvótás magyar válogatott átlövője.

Megjegyezte, egyedül annak örül, hogy Nagy Martin az első félidőben pályára lépett, és amikor tudott, hozzátett a mérkőzéshez. A kapus tíz védéssel zárta a visszavágót.

A második félidőben a szegedieknek volt egy 5-1-es sorozatuk, amikor nyitottabb védekezéssel próbálkoztak. Erről az időszakról Szita elmondta, hogy sikerült labdákat szerezniük, ezekből jöttek a gyors gólok, és ezt kellene folytatniuk a jövőben is.

A két csapat legközelebb április 19-én találkozik egymással Veszprémben, a bajnoki alapszakaszban. Szita szerint két hét alatt képesek lehetnek szorosabbá tenni a párharcot, hiszen több idejük lesz felkészülni, a terhelést is jobban el lehet osztani, hiszen nem lesznek olyan nehéz bajnoki meccseik.

A balátlövő megjegyezte, ha meglepetést tudnának okozni, az elsősorban a lelküknek lenne fontos, hiszen a gyöngyösi vereségük miatt az a két pont sok mindenről nem dönt.