Kettős győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

A Veszprém kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel múlt heti, idegenbeli sikere után házigazdaként 39-32-re nyert a Szeged ellen a rájátszás első fordulójának csütörtöki visszavágóján.

A házigazdák keretéből Gasper Marguc, a vendégektől Emil Kheri Imsgard és Bodó Richárd hiányzott.

Még három perc sem telt el, amikor Mikita Vajlupov három találatával a Veszprém már 3-0-ra vezetett. Az elsöprő hazai kezdést nem követte hasonló folytatás, sőt amikor öt percig nem talált be a bakonyi együttes, az egyre jobban védekező szegediek felzárkóztak 6-5-re. Miután visszaállt a háromgólos különbség, Kárpáti Krisztián vezetőedző cserékkel, majd időkéréssel is próbálkozott, de a 23. percben másodszor is időt kellett kérnie (15-10), mert BL-rangadó helyett időnként inkább egy színvonalas edzőmérkőzésre emlékeztetett a találkozó.


MTI/Vasvári Tamás

Az első félidőben a két csapat lövési hatékonysága megegyezett, a négygólos különbség oka az volt, hogy a Szeged jóval több technikai hibát követett el. A második felvonás elején ugyanez volt a helyzet, a Veszprém megint egy 3-0-s sorozattal kezdett. Amikor a vendégek nyitott védekezésre váltottak, egy 5-1-es szériával közelebb kerültek ellenfelükhöz, erre viszont két perc alatt hárommal reagált a bajnoki címvédő, a hajrában pedig egy négyes gólsorozattal tette még fölényesebbé sikerét.

A csongrádiak úgy estek ki, hogy egyszer sem vezettek az egész párharc során.

Mikita Vajlupov nyolc, Dragan Pechmalbec hat góllal, Rodrigo Corrales öt, Mike Ulrich Jensen négy védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Miguel Martins nyolc, Imanol Garciandía hat találattal, Mikler Roland két, Nagy Martin tíz védéssel zárt.

A két együttes 194. egymás elleni tétmérkőzésén 54 szegedi siker és hét döntetlen mellett a 133. veszprémi győzelem született.

A párharc első mérkőzését egy héttel ezelőtt 37-30-ra nyerték meg vendégként a bakonyiak, akik a legjobb nyolc között a dán Aalborg HB együttesével találkoznak. A magyar bajnoki címvédő otthon kezd április 24-én vagy 25-én, az idegenbeli visszavágót egy héttel később játsszák.

A negyeddöntőbe jutásért, visszavágó:
Telekom Veszprém - OTP Bank-Pick Szeged 39-32 (19-15)
lövések/gólok: 59/39, illetve 44/32
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 2/2
kiállítások: 2, illetve 4 perc
továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 76-62-es gólkülönbséggel.