Nem tudták átlépni a saját árnyékukat

Továbbra is várat magára az első hazai siker a Fejér-B.Á.L. Veszprém számára.

Három vendég gólra Vetési Bence révén eggyel tudtunk csak felelni, nem kezdtük jól a mérkőzést (4. perc 1-3). A 8. percben Draskovics Gellért egy szerencsétlen mozdulat következtében megsérült, így elhagyni kényszerült a pályát, és később sem tudta folytatni a játékot. Ezzel hamar elvesztettük az egyik átlövőnket. Már az elején nagyon kellettek Gödör Bence bravúros védései, valamint Bugyáki és Preszter gólja, hogy ne szakadjunk le rögtön. Ez olyannyira sikerült is, hogy Djukic dupláját követően nagyon szoros maradt az állás (10. perc 5-6). Ezután sajnos Hári büntetőt hibázott, Markez gólja után pedig megint kettő lett a Csurgó fórja. A félidő közepén előbb szimpla, majd Vasvári kiállítása után dupla emberelőnybe került a csapat. Ezt jól használta ki Vetési, akinek köszönhetően alig negyven másodperc alatt kiegyenlítettünk (16. perc 8-8). Gödör parádézott, egy dupla ziccer védés után, az amúgy remeklő volt játékosunk, Tóth Péter lövése előtt is lehúzta a rolót. Ekkor kért időt vezetőedzőnk, ami után újabb büntetőhöz jutottunk. Az első rontás ellenére Hári vállalkozhatott újra, és ezt már sikeresen bevarrta Holló kapujába. A találkozón először (és utoljára) sikerült átvennünk a vezetést (9-8). Sajnos a hibákat továbbra sem tudtuk kiküszöbölni. Az eladott labdák és rontott lövések megbosszulták magukat, gyorsan visszavette az irányítást a csurgói alakulat (23. perc 10-12). A félidő hajrájában tovább nyílt az olló, a kettőből 5 gólos előnyt kovácsoltak maguknak a vendégek a szünetet jelző sípszóig (30. perc 13-18).


Fotó: Cseh Péter/Fejér-B.Á.L. Veszprém

A játék képe a második félidő elején sem változott. A vendégek tartották az előnyüket. Gödör továbbra is remekül őrizte a kapunkat, több bravúrt is bemutatott. Csapatkapitányunk, Kristóf Mátyás is bővítette duplázó játékosaink számát, de közelebb nem kerültünk a csurgóiakhoz (36. perc 16-21). Mindehhez hozzájárult az is, hogy a túloldalon Füstös is jól szállt be Holló helyére a kapuba. Vetési újabb két találata ellenére is csak nőtt a hátrányunk (47. perc 19-27). Ekkor villant fel némi remény a közeledésre. A Gödört váltó Mojsilov büntetőt védett, majd sorozatban három gólt szereztünk, miközben egyet sem kaptunk (52. perc 22-27). Az összeszedett nyolc gólos hátrány azonban túl nagy volt a hátralévő időhöz képest. Mindössze arra volt elég, hogy a nagyobb arányú helyett, tisztességes vereség legyen a végére (60. perc 28-32).

A mérkőzés után a 7 találatig jutó, és ezzel a mérkőzés hazai legjobb játékosa címet kiérdemlő irányító, Vetési Bence nyilatkozott: A mai meccsen sajnos a jobb csapat győzött. Megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt, de sajnos ez ma ennyire volt elég. A bosszantó, hogy egy kicsit úgy érzem, sokadik olyan meccs, ahol magunkat verjük meg. Ki nem kényszerített hibákat követtünk el, amit a nálunk jóval rutinosabb Csurgó sajnos rendre meg is büntetett. Másik oldalról nézve a dolgokat, bizakodásra adhat okot az, hogy meccsbe vagyunk ilyen erős ellenfelek ellen, szeretnénk most már tényleg nem csak meccsben lenni, hanem bravúrpontokat is gyűjteni, hiszen hétről hétre riválisaink, sajnos megteszik ezt. Bízom benne, hogy elindulunk mi is végre a megfelelő úton, és kemény munkával oda kerülhetünk, ahol a helyünk van.

K&H Liga 9. forduló
Fejér-B.Á.L. Veszprém – Csurgói KK 28-32 (13-18)
Játékvezetők: Sándor György, Szabó Balázs

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Mojsilov M. (K) 2/7, Gödör B. (K) 12/38, Nourelden K. 4, Grünfelder P., Szmetán P. 1, Hári L. 1, Preszter Á. 2, Tarabochia M. 3, Hornyák B., Kristóf M. 2, Szuharev L. 1, Bugyáki D. 3, Vetési B. 7, Djukic B. 4, Draskovics G.
Vezetőedző: Éles József

Csurgói KK: Holló B. (K) 3/16, Füstös Á. (K) 6/21, Spruk T. 1, Zagar M., Bazsó G., Herceg M. 1, Krsmancic M. 5, Borsos T., Papp T.2, Szeitl E. 4, Gábor M. 4, Tóth P. 6, Vasvári Á., Mazurek D., Markez M. 8, Tufegdzic A. 1
Vezetőedző: Baranyai Norbert

Hétméteresek: 1/2, ill. 3/6
Kiállítások: 6, ill., 10 perc