Érvényesítette a papírformát a Telekom Veszprém

A Bajnokok Ligájában is remeklő, bajnoki címvédő bakonyiak 19 góllal verték otthon a Budakalászt.

A találkozó elején felváltva potyogtak a gólok, egészen a 6. percig, amikor Elísson második találatával először vezettünk kettővel. A folytatásban jól tartotta magát Csoknyai István csapata, így a különbség nem változott (10. perc 9-7). Ezt követően azonban ElDeraa és Elísson találataival tovább tudtuk növelni az előnyünket, már négy volt a differencia. 16-13-as veszprémi vezetésnél Momir Ilic időt kért, ami után sorra lőttük a gólokat elöl, míg hátul Biosca hárított egymás után többször is (26. perc 19-13). Barna Dániel személyében újoncot is avattunk a mérkőzésen, aki élt is a lehetőséggel és büntetőből megszerezte első találatát a felnőtt együttesben. A szünetig további két gólt tettünk közé, így 23-15-ről vártuk a folytatást.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A második játékrész elején Fabregas első találata után már tízzel vezettünk (33. perc 26-16). A folytatásban tovább nyílt az olló a két együttes között, a 39. percben már 31-17 állt az eredményjelzőn. Nagy több védést is bemutatott, amit elöl sorra kihasználtunk és negyedórával a mérkőzés vége előtt már tizenhét találattal vezettünk. Az 53. percben Barna Dániel harmadik hetest is értékesítette, amivel továbbra is tartottuk a korábban kiharcolt előnyünket. Nem sokkal később első akciógólját is megszerezte Barna Dániel, majd egy szépségdíjas ejtést is bemutatott, amivel hatodik lövéséből hatodik találatát szerezte. Végül végig vezetve, magabiztos 47-28-es győzelmet arattunk a válogatott szünet előtti utolsó összecsapáson.

Telekom Veszprém – CYEB-Budakalász 47:28 (23:15)

Telekom Veszprém: Biosca, Nagy – Descat 4, Sandell 3, Nilsson 3, Elísson 6, Ligetvári 2, Marguc 3, Mahé 8, ElDeraa 2, Pechmalbec 1, Vailupau 1, Casado 1, Fabregas 4, Barna 7, Kosorotov 2

CYEB-Budakalász: Tóth M., Váczi – Kovács 4, Tyiskov 3, Tóth Sz. 2, Mikhalin 2, Ranisavljevic 1, Vrhovina, Kiss 4, Halász 2, Varjú 2, Szakács 1, Juric-Grgic 5, Siklós-Szondi 1, Sinkovits 1, Berényi

Kiállítások: 2 perc ill. 4 perc
Hétméteresek: 8/8 ill. 2/1

Edzői értékelések

Csoknyai István: Először is gratulálok a Veszprémnek, csütörtökön egy történelmi győzelmet arattak, egy igazi bravúrral tértek haza. Az első 20 percben érződött, hogy fáradtak, ami talán az utazás miatt lehetett, de azt gondolom azt az időszakot is jól tartották. Összességében megtiszteltek minket azzal, hogy jól megvertek bennünket. Az időkérés után Ilic rendezte a sorokat, azt gondolom elég korrektül játszott a Veszprém utána. Nekünk bele kell kapaszkodnunk abba, hogy 28 gólt tudtunk lőni itt, de a hazaiak gyors lerohanásaikkal, gyors kontráikból számolatlanul kaptuk a gólokat. Gratulálok még egyszer nekik!

Gulyás Péter: Azt gondolom, a Budakalász sokkal jobb kézilabdát játszik annál, mint azt a tabellán elfoglalt helyük mutatja jelenleg. Csoki úgy gondolom elmondott mindent előttem, az időkérés után úgy reagált a csapat, ahogy az örvendetes és elvárható. De egy ilyen Barcelona meccs után, elég fáradtan tértünk haza. Ezért is gondoltuk, hogy fiatal játékosunkat benevezzük erre a meccsre, hogy egy kicsit segítsen nekünk. Köszönöm a Telekom Veszprém dolgozóinak is, - mivel ez egy péntek esti döntés volt-, azt a háttérmunkát, ami lehetővé tette, hogy pályára léphessen ma. Azt gondolom hallani fogunk még róla! Köszönjük szépen és remélem, aki kilátogatott ma, élvezte ezt a mai mérkőzést!

A pályán belülről

Kiss Bence: Először is gratulálok a Veszprémnek és köszönöm az elismerő szavakat. Az első negyedórában jó teljesítményt nyújtottunk, de persze éreztük belülről is, hogy ez most egy másik kávéház. Lesz most egy hetünk energiát gyűjteni és akkor újra kipihenten vághatunk bele újra a küzdelmekbe.

Barna János Dániel: Gratulálok a Budakalásznak, szerintem elég jól játszottak. Hatalmas élmény volt számomra a mai, tegnap este tudtam meg, hogy játszani fogok, megmondom őszintén aludni sem tudtam. És ráadásul a mérkőzésen is megkaptam a bizalmat. Próbáltam azt csinálni, amit a csapattársaim és az edzők kértek tőlem. Rengeteg támogatást kaptam tőlük, amit köszönök szépen.