A Veszprém hét góllal verte Fazekas csapatát

A Veszprém házigazdaként 28-21-re legyőzte Fazekas Gergő csapatát, a lengyel Orlen Wisla Plockot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, csütörtökön.

A hazaiak keretéből Omar Jahja és Nagy Benedek hiányzott. A vendégeknél Filip Michalowicz, Marcel Sroczyk és Abel Serdio nem szerepelt, viszont ott volt a pályán az egyaránt "veszprémi múltú" Fazekas Gergő, Mirko Alilovic és Mirsad Terzic, valamint a korábbi szegedi Dmitrij Zsitnyikov.

A hetedik percben a Veszprém már 5-2-re vezetett, ráadásul a Plock büntetőt hibázott. Gasper Marguc góljaival tovább növelte előnyét a házigazda, ezért Javier Sabaté, a lengyelek vezetőedzője - a bakonyiak korábbi trénere - időt kért. A játék képe ezután sem változott, a hazaiak pontosabban támadtak és hatékonyabban védekeztek, de a huszadik perctől a szünetig már nem nőtt tovább az előnyük.


MTI/Vasvári Tamás

A Plock némi meglepetésre 4-1-es sorozattal kezdte a második félidőt, így felzárkóztak mínusz kettőre. Tudatosan lassították a játékot, de minden hibájukat lerohanással és gyors góllal büntette a Veszprém, amely egy 6-1-es sorozattal a 44. percre eldöntötte a meccset (21-14).

Gasper Marguc hat, Mikita Vajlupov öt, Lukas Sandell négy góllal, Ignacio Biosca García tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Przemyslaw Krajewski hatszor talált be, Fazekas Gergőnek két lövése volt, de gólt nem szerzett.

A két csapat 11. egymás elleni BL-meccsén a Veszprém egy vereség és két döntetlen mellett nyolcadszor nyert. A négy győzelemmel és egy vereséggel álló bakonyiak egy hét múlva a spanyol bajnok Barcelona otthonában lépnek pályára a BL csoportkörében.

Momir Ilic veszprémi vezetőedző a lefújás utáni sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, nem egyszerű hét góllal legyőzni a Plockot, hiszen eddig minden mérkőzése szoros végjátékot hozott.

"Csapatom védekezése fantasztikus volt az egész meccsen, kifejezetten az első félidőben. A másodikban voltak olyan időszakok, amikor kevésbé ment a támadás, de egy időkérés során ezt is át tudtuk beszélni, és a védekezés, illetve a kapusteljesítmény továbbra is remek volt" - összegzett a szakvezető.

Fazekas Gergő úgy fogalmazott, egyrészt szomorú, mert a győzelem reményében érkeztek, másrészt boldog, hiszen hatalmas álma vált valóra azzal, hogy a Veszprém Arénában léphetett pályára, ez nagyon jó érzéssel töltötte el.

"A Veszprém ma jobb csapat volt védekezésben és támadásban is, Nacho Biosca pedig fantasztikusan védett" - vélekedett a magyar válogatott irányító.

A Lengyel Kupa címvédője egyszer sem vezetett az egész mérkőzésen, és öt forduló után is pont nélkül áll a B csoportban.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, B csoport:
Telekom Veszprém-Orlen Wisla Plock (lengyel) 28-21 (14-9)
lövések/gólok: 39/28, illetve 41/21
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 5/3
kiállítások: 12, illetve 2 perc