Parázs mérkőzésen maradt alul a Veszprém

A férfi kézilabda NBI 6. fordulójában kikapott hazai pályán a Fejér-B.Á.L. Veszprém a Komló ellen.

Nem kezdtük jól a mérkőzést, a vendégek két góllal indították az első félidőt. Igaz ebből még Djukic ki tudott egyenlíteni (4. perc 2-2), de utána közel kilenc percig nem tudtunk betalálni Merkovszki kapujába, mialatt a komlóiak négyet is lőttek nekünk (12. perc 2-6). Sem a védekezésünkben, sem a támadásainkban nem sikerült tudásunk szerint játszanunk, Balogh Tibor bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne nyíljon tovább rögtön az elején az olló. Gólcsendünk egy újabb Djukic találatnak köszönhetően szakadt meg, majd Kristóf és Hári góljaival lefeleztük hátrányunkat (19. perc 6-8). Nem tudtuk ezt sokáig tartani, gyors két találattal ismét visszaállt a vendégcsapat előnye. A 21. percben Fazekas Máté, NB I/B csapatunk irányítója megszerezte pályafutásának első élvonalbeli találatát (7-10), majd egy 3-0-s sorozattal – köztük, egy újabb Kristóf és Fazekas góllal – egyre közelítettük meg a komlói csapatot (26. perc 10-11). Sajnos újra elkezdünk a félidő hajrájában hibázni, több eladott labdánkat is jól használt ki a Komló. Balogh újabb bravúros védése az utolsó másodpercekben kellett ahhoz, hogy csak három legyen a hátrányunk a szünetre (30. perc 12-15).


Fotó: Cseh Péter/Fejér-B.Á.L. Veszprém

Csapatkapitányunk, Kristóf Mátyás gólja nyitotta meg a második félidőt. Majd Bugyáki és Szuharev is eredményes volt, tapadtunk az ellenfélre (38. perc 15-17). A mérkőzés következő perceiben nem a játéké volt a főszerep a pályán, előbb Szrnka, majd a komlóiaknál Rotim megmozdulását jutalmazták piros lappal a játékvezetők. Az indulatokkal túlfűtött percek után Bugyáki szerzett újabb gólt, amire sajnos hárommal is feleltek a vendégek (42. perc 16-20). Ezt követően náluk állt be egy ötperces gólcsend, miközben újabb Fazekas és Hári góllal lefeleztük a hátrányunkat (46. perc 18-20). Fiatal irányítónk az ezt követő tíz percben még négyet hozzátett góljainak számához, ezzel is hozzájárult, hogy a vége előtt nem sokkal sem dőlt még el a két pont sorsa (57. perc 23-25). Az utolsó nagy rohamra sajnos nem jött ki jól a lépés nekünk. Csapatunkban tétmérkőzésen először bemutatkozó Gödör Bence, még igaz védte Váci lövését, és a félidő derekán az ellene elkövetett és következmények nélkül maradó durva szabálytalanság után is talpra álló Djukic is betalált, végül mégis a komlóiak örülhettek a megszerzett két pontnak (60. perc 25-29).

Balogh Tibor: Nagyon sajnálom hogy nem tudtunk nyerni. Végig hajtottunk, küzdöttünk, de sajnos ez nem volt elég a győzelemhez. Sokat hibáztunk, és egy ilyen rangadón ez nem fér bele. Azt gondolom, hogy jó úton haladunk, sokat dolgozunk, és bízom benne, hogy jönni fognak az eredmények.

Fejér-B.Á.L. Veszprém – Carbonex-Komló 25-29 (12-15)
Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende
Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 16/39, Gödör B. (K) 1/7, Nourelden K., Grünfelder P., Szmetán P. 2, Hári L. 3, Preszter Á., Hornyák B., Kristóf M. 5, Fazekas M. 7, Szuharev L. 1, Szrnka L., Bugyáki D. 2, Vetési B., Djukic B. 5
Vezetőedző: Éles József
Carbonex-Komló: Granic A. (K) 1/4, Merkovszki P. 12/34, Váczi M. 4, Tóth G., Szöllősi O. 2, Urbán E. 4, Begovácz M., Jerkovic S.3, Rotim M., Bazsa V., Melnicsuk V. 2, Veselinovic A., Bogdanic J., Menyhárt M. 8, Vekic J.
Vezetőedző: Marosán György

Hétméteresek: 2/2, ill., 1/1
Kiállítások: 10 perc, ill., 6 perc