Nem okozott gondot a Veszprémnek a Dabas legyőzése

A Veszprém fölényesen nyert otthon a Dabas ellen szombaton a férfi kézilabda NB I-ben.

A találkozót csapatunk kezdte jobba, két jó védekezés után előbb Kosorotov, majd az 50. meccsén pályára lépő Elísson talált be (3. perc 2-0). 4-0-ra vezettünk, amikor a Dabas Zdolik révén megszerezte első gólját az összecsapáson. Ezt újabb két vendég találat követte, így Tomori Győző együttese egy gólra zárkózott a 6. percben. A folytatásban állandósulni látszódott az 1-2 gólos előnyünk, egészen a 13. percig, amikor Fabregas első találatával 8-5-re megléptünk. A játékrész feléhez érve időt kért a Dabas, ami láthatóan nem segített rajtuk, hiszen zsinórban három találatot szereztünk, amivel hétgólosra hízott az előnyünk (18. perc 13-6). Corrales több védést is bemutatott, amiket elöl ki is használtunk, így a 26. percben már 20-11-re vezettünk. A szünetig még egy találattal növeltük az előnyünket, így a félidőben 23-13 állt azeredményjelzőn.


Fotó: Pesthy Márton/handballveszprem.hu

A második játékrészt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Sorra lőttük a gólokat és a 35. percben már 13 találat volt a differencia a két csapat között. A folytatásban egy kicsit sikerült kozmetikáznia az eredményen a vendégeknek, de továbbra is magabiztosan vezettünk. 29-18-as állásnál Momir Ilic kért időt. A játékmegszakítás után gyorsan visszaállítottuk 13 gólos előnyünket, köszönhetően annak is, hogy Nagy több védést is bemutatott, amit elöl gólra tudtunk váltani (45. perc 31-18). A mérkőzés hajrájára fordulva Mahé újabb egészpályás találatával 37-21 volt az állás. Végül magabiztos, 44-25 győzelmet arattuk a Dabas ellen, amivel továbbra is hibátlanok vagyunk a K&H Ligában.

Edzői értékelések

Tomori Győző: Gratulálok a Veszprémnek a magabiztos győzelemhez, ez megint az a mérkőzés volt, ahol részcélokat tűztünk ki magunk elé. Igyekszünk visszatérni, ahhoz a szervezettséghez, amit megszoktak tőlünk. Talán ez már látszik a játékunkon. Természetesen nehéz a Telekom ellen játszani, de úgy gondolom voltak pozitív dolgaink ma. A visszarendeződést és a két cserét meg kell valahogy oldanunk. Gratulálok a Veszprémnek, sok sikert nekik mind a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is!

Momir Ilic: Természetesen elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, ahogy játszottunk ma, tényleg jó volt látni. Mióta én itt edző vagyok, minden pillanatot a fejlődésnek szentelek és jó ezt tapasztalni, hogy a játékosaim ilyen lázban égnek és próbálnak napról napra jobbak lenni. A Dabasnak sok sikert kívánok! Számunkra, pedig hétfőtől kezdődik a felkészülés a Plock elleni hazai Bl-re.

A pályán belülről

Fekete Bálint: Gratulálok a Veszprémnek, tudtuk, hogy ilyen mérkőzésre számíthatunk itt a Veszprém Arénában. Most részcélokat tűztünk ki magunk elé, amit Győző kért tőlünk, megpróbáltuk maradéktalanul teljesíteni. Igen a visszarendeződésen van mit csiszolnunk. De azt gondolom felállt fal ellen jól teljesítettünk.

Nagy Benedek: Úgy álltunk bele a meccsbe, ahogy Momo kérte tőlünk, tényleg megpróbáltunk mindent beleadni. Holnap pihenünk, aztán megyünk tovább, készülünk a Plock ellen.

Telekom Veszprém - Dabas KC 44:25 (23:13)

Telekom Veszprém: Corrales, Nagy – Descat 3, Sandell 3, Nilsson 3, Elísson 5, Ligetvári 1, Marguc 4, Remili 2, Mahé 6, ElDeraa 3, Pechmalbec 4, Vailupau 3, Fabregas 3, Kosorotov 4

Dabas KC: Nagy, Pallag – Garajszki, Bálint 4, Bognár 3, Fekete 6, Horvat 4, Laurinyecz, Szöllősi 2, Török 1, Koller 2, Katona 1, Ács, Zdolik 2

Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2 ill. 4/4