Nem adták könnyen a bőrüket a zöld-fehéreknek

A férfi kézilabda NB I 5. fordulójában a Ferencváros 33–28-ra legyőzte Fejér-B.Á.L. Veszprémet.

Beállónk, Bugyáki Dávid gólja nyitotta az első félidőt, amire azonnal három góllal felelt a hazai csapat. Mojsilovnak köszönhetően – aki egymás után mutatta be bravúrjait – nem hagytuk, hogy rögtön az elején nyíljon az olló. Hári és újabb Bugyáki gólt követően tapadtunk az ellenfélre, a tizedik percet követően egy volt csak a hátrányunk (6-5). Ekkor azonban egy közel hat perces gólcsend állt be nálunk, miközben hármat is szerzett a hazai csapat, közte két büntetőt is értékesítettek (16. perc 9-5). Szmetán indította újra a gólgyártást a csapatnál, melyet Djukic két találata követett, sikerült is lefelezni hátrányunkat. Vezetőedzőnk a 20. percben időt kért, mely után csapatkapitányunk, Kristóf Mátyás is beköszönt Győri kapujába (20. perc 11-9). Nagyot küzdöttünk a szünetig hátralévő időben. A remekül működő védelmünk mellett, a duplázóké volt a főszerep az utolsó percekben, Djukic, Hári valamint Bugyáki is két-két találatot szerzett. Beállónk ahogy kezdte, úgy is zárta az első felvonást, az ő góljával alakult ki a félidei eredmény (30. perc 18-16).


Fotó: Cseh Péter/Fejér-B.Á.L. Veszprém

A második félidő első találatát is mi szereztük fiatal irányítónk Pintér Benedek révén. Draskovics két, és Kristóf egy gólját követően pedig a vezetést is sikerült átvennünk a 38. percben (19-20). Azonban ekkor az ellenfél kapujában álló egykori játékosunk, Borbély is remek napot fogott ki. Védéseivel és Balogh Zsolt góljaival visszavette a vezetést, és két-három gólos előnyét a fővárosi csapat. Percekig nem sikerült újabb gólt szereznünk, jött is Éles József időkérése, ami után Djukic találata szakította meg gólcsendünket (46. perc 25-22). Vetési és Szrnka is feliratkozott a gólszerzők listájára, miközben a hazaiak ötöt szereztek, ezzel megduplázva előnyüket a véghajrára (54. perc 30-24). Az 57. percben Pordán piros lapot érő szabálytalanságát követően Csörgő üres kapus gólja a hazai előnyt még megnövelte eggyel. Ekkor sem adtuk fel az utolsó percig sem a küzdelmet. Irányítóink, Vetési és Kristóf, valamint a mérkőzés utolsó gólját is jegyző Djukic találatával kettőt sikerült lefaragnunk a hétgólos hátrányból a lefújást jelentő sípszóig (60. perc 33-28).

Bugyáki Dávid: Szerettünk volna egy jó mérkőzést játszani a Ferencvárossal, ezt úgy gondolom, hogy sikerült megvalósítanunk. A 40-45. percig szoros volt az eredmény, utána sajnos a megengedhetőnél több hiba csúszott bele a játékunkba és közé tudtak tenni 5-6 gólt. A mutatott játék és küzdés mindenképpen pozitív volt, ezt szeretnénk átvinni a következő, Komló elleni hazai mérkőzésre és itthon tartani a két pontot.

FTC-Green Collect – Fejér-B.Á.L. Veszprém 33-28 (18-16)
Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton

FTC-Green Collect: Borbély Á. (K) 7/19, Győri K. (K) 5/21, Füzi D.2, Nagy B. 4, Imre B.2, Balogh Zs.6, Pordán B. 1, Debreceni D., Prainer V.6, Csörgő K. 5, Mikita J., Szepesi Zs., Bujdosó B. 2, Kovacsics P. 3
Vezetőedző: Pásztor István

Fejér-B.Á.L.Veszprém: Balogh T.(K) 1/3, Mojsilov M. (K) 11/41, Nourelden K. 1, Grünfelder P., Szmetán P. 2, Hári L.4, Preszter Á., Hornyák B., Kristóf M. 3, Pintér B. 1, Szuharev L. 1, Szrnka L. 1, Bugyáki D. 5, Vetési B. 2, Djukic B. 6, Draskovics G. 2
Vezetőedző: Éles József

Hétméteresek: 2/2, ill. 6/3
Kiállítások: 6 perc, ill., 10 perc