A Veszprém 11 góllal győzte le a Ferencvárost

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 45-34-re nyert a Ferencváros ellen a férfi kézilabda NB I szerdai játéknapján.

A találkozót a vendégek kezdték jobban és Bognár találata után már 2-0-ra vezettek a 2. percben. Nem sokkal később Fabregas második góljával azonban sikerült egyenlítenünk (4. perc 2-2). A forgatókönyv hasonlóan alakult, mint a mérkőzés elején, a Fradi meglépett kettővel, majd ismét egalizáltunk. A folytatásban felváltva estek a találatok, így egyik csapat sem tudott meglépni (11. perc 8-8). A játékrész feléhez érve Descat megszerezte harmadik gólját, amivel 11-10-re vezettünk. Zsinórban hat találatot szereztünk a meccs ezen periódusában, amivel már ötgólosra nőtt a különbség a két együttes között (22. perc 15-10). A szünetig még megszórták magukat a csapatok, így végül 25-18-as előnyből várhattuk a folytatást.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A második félidő elején állandósulni látszódott a hétgólos különbség a két alakulat között (35. perc 27-20). Ezt követően két gyors találatot szerzett a Ferencváros, amivel sikerült ötre zárkózniuk. A 39. percben Elísson sérüléséből visszatérve megszerezte első gólját, amivel visszaállította hétgólos előnyünket. A folytatásban több technikai hibát is vétettünk, amivel sikerült újfent ötre feljönnie a fővárosiaknak (42. perc 31-26). Időt is kért Momir Ilic. A mérkőzés hajrájára fordulva továbbra is öt találat volt az előnyünk (53. perc 36-31). Marguc megszerezte saját maga 3., a csapat 39. találatát, amivel visszaállt a hétgólos különbség öt perccel a találkozó vége előtt. Végül egy gólgazdag meccsen, 45-34-re nyertünk a zöld-fehérek ellen.

Edzői értékelések

Pásztor István: Először is gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten nyertek ma. A győzelem aránya talán nem így nézett ki a második félidő közepén, hiszen sikerült tempót játszanunk ebben a periódusban. A visszarendeződés, védekezés jól működött. Sokat is készültünk rá, hogy a lerohanásokat megállítsuk és az, hogy megtudtunk futni egy BL-csapatot, azt gondolom, nagy dolog. Gratulálok a beállóimnak, nagy erőfeszítéseket tettek ma! Gratulálok a csapatomnak, koncentráltan és magas szinten kell játszanunk tovább! Sok sikert a Veszprémnek!

Momir Ilic: Először is gratulálok a csapatomnak, 45 gólt lőttünk ma, ami egy ilyen szintű csapat ellen nem kevés. A támadásunk tehát jól működött. A mérkőzés első félidejében jól reagáltunk bizonyos helyzetekre. Elégedett vagyok, de kell még javulnunk, főleg védekezésben. Lépésről lépésre haladunk, most készülünk a pénteki mérkőzésünkre, az Eger ellen. Nem sok idő jut tehát a pihenésre. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy buzdítottak minket, nagyszerű érzés volt, hogy ennyien kilátogattak ma. A legjobbunkat fogjuk nyújtani minden mérkőzésen.

A pályán belülről

Füzi Dániel: Gratulálok a Veszprémnek, megmutatták milyen egy BL-csapattal játszani, az első 10-15 percben azt gondolom, jól kezdtünk, felvettük velük a versenyt, aztán a többi már történelem. Megyünk tovább, sorsdöntő meccsek következnek októberben, ezekre készülünk.

Ludovic Fabregas: Először is boldogok vagyunk, hogy nyertünk ma, szerettünk volna a múltheti vereség után bizonyítani magunknak és a szurkolóknak. Jól védekeztünk az első félidőben, azt gondolom összességében jó teljesítményt nyújtottunk ma. Mindenki pályára lépett a csapatból és ez nagyon fontos számunkra. Szeretnék minden jót kívánni a Ferencvárosnak! És külön Füzi Dánielnek, akivel kb. 10 évvel ezelőtt összecsaptunk már válogatott színekben is! Köszönöm szépen.

Telekom Veszprém – FTC-Green Collect 45:34 (25:18)

Telekom Veszprém: Biosca, Corrales, Nagy – Descat 7, Sandell 6, Elísson 1, Ligetvári, Marguc 4, Remili 2, ElDeraa 2, Pechmalbec 3, Vailupau 5, Casado 2, Fabregas 9, Kosorotov 4

FTC-Green Collect: Borbély, Győri – Bognár 4, Füzi 6, Nagy 5, Imre 4, Balogh 4, Pordán, Debreczeni 4, Prainer, Lékai 4, Csörgő, Szepesi, Bujdosó, Kovacsics 3

Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2 ill. 3/3