Fontos győzelem Tatabányán

Az osztályozó elkerüléséért vívott harcban fontos győzelmet aratott a VESC NB1-es női röplabda együttese a Tatabánya ellen.

Sikerült javítani a hétközi fiaskó után a Veszprémi Egyetem SC NB I-es női röplabdásainak. Katona Péter tanítványai idegenben, a Tatabánya otthonában győzedelmeskedtek tegnap délelőtt.

Szorosan kezdődött a találkozó, egyik csapat sem tudott jelentős előnyre szert tenni (12:10, 13:12, 18:19). A Veszprém jól fogadott, de a sánc többször "bealudt". Így érkeztünk el a végjátékhoz, ahol a hazaiak izgalmas hajrában fordították a maguk javára a szettet. A fordulás után már jóval koncentráltabban röplabdázott a VESC, és Kovács remek nyitásai után gyorsan meglett az egyenlítés is. A harmadik felvonásban Molnár érkezett, aki nagyot lendített az egyetemisták játékán. A házigazda ugyan 6:3-ra és 10:8-ra is vezetett, ám a második technikai után már a vendégeknél volt az előny (14:16), és ezt növelni tudták a játékrész végéig. Az utolsó etapban gyengén kezdett a Veszprém (10:3), majd 14:8-nál ismét Kovács nyitásai következtek, amelyek újra megálljt parancsoltak a Tatabányának. Az egyenlítés után a VESC már meg sem állt a meccs megnyeréséig.

Mérkőzéstükör

Katona Péter: - Voltak hibák nyitásfogadásban, nyitásban, de szépen összeszedte magát a csapat és jobban koncentrálva nyert. Nagyon kellett ez a győzelem, mind a pontok szempontjából, mind pedig lélektanilag. Ez nagy lökést tud adni a lányoknak. Kovács, Molnár és Szelle ma nyerő emberek voltak, de gratulációt érdemel az egész csapat is.

Tatabányai Volán SE - Vesc 1:3 (25, -19, -21, -20)

Tatabányai Volán SE: Dombi, Velladics, Haász, Szőrédffy, Sinai, Szatori, csere: Pap, Mészáros, Lovas, Koller, Kovács, Tóth (liberó)

Veszprémi Egyetem SC: Pintér, Környei, Kovács, Szelle, Földesi, Jezerniczki. Csere: Erdősi (liberó), Molnár, Tobak.
Vezetőedző: Katona Péter