Meggyőző győzelem

Visszavágott az alapszakaszban elszenvedett vereségért a Man at Work VRC férfi röplabdacsapata a Kiskunlacházának.

Ezúttal koncentráltabban kezdett a VRC, azonnal hárompontos előnyre tett szert, amit a negyed első felében tartani is tudott (16:13). Pontos nyitások, jól működő sáncmunka és szép leütések jellemezték a veszprémiek játékát, a vendégek 19:14-nél kértek időt. A rövid szünet után sem tudott megújulni a Kiskunlacháza, nem tudta átütni a hazai sáncot, így magabiztosan hozta az első játszmát a Veszprém. (25:19, 1:0)

A második szettet két hazai pont nyitotta, majd egyetlen alkalommal, 2:3-nál vezettek a vendégek, de ismét kezébe vette az irányítást a Veszprém, és növelte előnyét. A vendégek 5:5-nél még egyenlítettek, de aztán beragadtak, zsinórban öt hazai pont következett (10:5). A Kiskunlacháza nem adta könnyen a bőrét, és fel tudott zárkózni (11:11). Seck György jókor kért időt, a vezetést nem tudták átvenni a vendégek, és a határozott veszprémi fellépéssel szemben meglehetősen sokat hibáztak. A hajrára 20:16-nál fordultak a csapatok, a vendégek hiába kértek időt, a végjátékban ezúttal is a hazaiak bizonyultak jobbnak. (25:18, 2:0)

A játszmák közti szünetben a Pannon Egyetem pom-pom csapata szórakoztatta a kilátogató nézőket, akiket a lányok produkciója után a kiegyensúlyozott veszprémi játék szórakoztatta. A hazai sánc hatékonyan működött, aminek köszönhetően gyorsan elhúztak 6:3-ra a mieink. Tóth Tibor és Kráml Szilveszter vezérletével 12:6-nál duplázta meg az előnyt a Veszprém, ami a folytatásban is folyamatosan növekedett (20:11). Dolgos Attila pontos nyitásai újabb veszprémi pontokat eredményeztek, a végjátékban már tíz pont is volt a különbség (23:23), ahonnan már nem volt visszaút a vendégek számára. (25:16, 3:2)

mérkőzéstükör

Seck György: - Ugyanolyan lelkes Kiskunlacházával álltunk szemben, mint akitől legutóbb kikaptunk, csak ezúttal mi sokkal jobban játszottunk. Örülök, hogy nekem nem kellett pályára lépnem, a fiatalok végrehajtották a feladatukat. Meglehetősen kevés hibával játszunk, ami biztató a folytatásra nézve.

Tóth Tibor: - Végre jól és minimális hibával játszottunk, arra azonban figyelnünk kell, hogy még jobban leredukáljuk az elkövetett hibák számát. Szerencsére ezek a hibák még nagyobb odafigyeléssel kiküszöbölhetők. 

Man at Work Veszprémi RC - Kiskunlacházi RSE 3:0 (19, 18, 16)

Man at Work VRC: Dolgos A., Kráml Sz., Myszöglád D., Szalai B., Tóth T., Saitz B., csere: Garamvölgyi O. (libero), Sándor Cs., Seck Gy.
Játékos edző: Seck György

Kiskunlacházi RSE: Földes M., Kövessy B., Tóth B., Nagy M., Körösi Ö., Gubovics L., csere: Tóth G (libero), Szűcs I.

1

Képgaléria