Nem sikerült meglógni

Szoros mérkőzés helyett háromszettes vendég győzelem született az alsóházi rájátszásban második VESC és harmadik Budai XI. SE találkozóján.

Március 21-én, szerdán találkozott a két együttes a veszprémi egyetemi csarnokban 18 órakor, ahol telt ház fogadta őket. Az első szett izgalmas játékot hozott, igaz a vendégek vezettek, de a veszprémi lányok nem engedték, hogy a pestiek nagyon elhúzzanak, végig mentek az eredmény után. A fővárosiak magabiztos hárompontos előnyét a VESC lányai 16:17-re küzdötték fel magukat, szervarontásokkal és hanyag játékkal viszont átengedték a győzelmet a vendégeknek, 20:25 lett az első szett.


A második játékrészre elején megtáltosodtak a lányok, 1:3-ról fordították az eredmény 10:5-re, szép összjátékokkal, szervákkal, fogadásokkal sikerült az előnyt kiharcolni, igazi csapatként dolgoztak együtt. Fővárosi időkérés után azonban, megtört a lendület, még vezettek ugyan a hazaiak, de egyre több hibával játszottak, 13:12-es állásnál kérte ki az időt Katona Péter. A pesti csapat kiegyenlített ugyan, de 15:13-ra sikerült visszavenni a vezetést. Ezt követően aztán kicsúszott az irányítás a kezünkből, már mi mentünk a döntetlen után, a szett végére aztán teljesen elfogyott a lendület, ezt a játékrészt is a fővárosiak húzták be 21:25-re.

A harmadik felvonás eleje teljesen a második ellentéte volt, három perc elteltével már 0:5 volt az állás a vendégeknek, időt is kért a veszprémi csapat, de sajnos ez sem nagyon segített. Pontot csak az ellenfél hibáiból találtak, 5:12-es állásnál már csak a csoda segíthetett a csapaton, a pesti csapat és a háló közreműködésével növeltük pontjaink számát. A játszma második felére azonban mintha magukhoz tértek volna a lányok, 10:15-nél a vendégeket késztették időkérésre, ami be is vállt, 11:19-es állásnál megint elúszni látszott a játszma. Hullámzó teljesítményük ismét felszálló ágra került, újabb pontokat szerezték és 15:20-nál még izgalmasnak látszott a vége. Újra a második szett eleji formát produkálták a lányok és visszahozták magukat a játékba 21:22-es állással. A végére a bravúr sajnos nem sikerült 22:25-re a Budai XI. SE csapata győzött. Talán ha előbb jön a jó forma, megcsíphették volna a pestieket, így viszont nem sikerült meglógni a rájátszás harmadik helyezettjétől, három szettes győzelemmel 3 pontot szerezve térhetett haza a vendégcsapat.

VESC - Budai XI SE 0:3 (-20, -21, -22)

Veszprém: Kovács A., Pintér E., Szelle D., Környei, Földesi, Jezerniczki. Csere: Erdősi (liberó), Telek, Varga, Dordzsceren, Molnár B., Tobak, Pós.
Edző:
Katona Péter

Budai: Bodnár R., dr. Balczó, Kiss V., Hegedűs, Horváth N., Cirkov. Csere: Deli-Germann (liberó), Szabó D.
Edző:
Oláh János