Az esélyesebb nyerte a megyei rangadót

Látványos kézilabdát igen, de sok izgalmat nem hozott a két Veszprém megyei csapat bajnoki találkozója.

A balatonfürediekénél jelentősen jobb játékerőt képvisel a veszprémi együttes, ráadásul a balatonpartiak a bajnokság alsóházában szerénykednek, de a szomszéd várak összecsapásának mindig rangadó jellege van. Ennek megfelelően háromezer szurkoló látogatott ki a szombati találkozóra, bízva abban, hogy igazi presztizscsatát láthatnak.

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, felállva emlékeztek meg a résztvevők a 91 éves korában elhunyt sportorvosról, dr. Kungl Józsefről, aki évtizedeken keresztül szolgálta a veszprémi sportolókat.

A vendégek jól kezdték a mérkőzést, 3:2-re még ők vezettek, itt azonban elakadt a gólgyártás, és a veszprémiek Iváncsik Tamás vezérletével zsinórban hatot rámoltak be Szatmári kapujába. (9:3)

A füredi gólcsendet Szöllősi törte meg, de a hazaiak Terzic átlövésgóljával és Vujin két értékesített büntetőjével már hét góllal vezettek. (12:5) Igyekeztek felzárkózni a vendégek, ami öt gólra átmenetileg sikerült is (13:8), de Eklemovic két gólját követően Vujin is betalált, ezzel még nagyobb lett a két csapat között a különbség. (16:8)

Eklemovics és Iváncsik Tamás kínai figurájának köszönhetően kilencre nőtt a differencia (18:9), ami Pásztor és Szatmári révén meg is maradt a játékrész végére.

A második félidőben a hazai gólgyártást a szünetben beállt Perez kezdte meg, de egy gyors gólváltást követően a vendégek három találatot jegyeztek. (21:15) Ekkor ismét Perez vette be a vendég kaput, majd Korazija és Sulic találata után átlövésből volt eredményes, amivel tízre növelte a veszprémi előnyt. (25:15)

A fürediek azonban nem adták fel, a vendégek hat találatára csupán Vujin tudott válaszolni, így máris csak öt gól volt a különbség. (26:21) Szorosabbá azonban nem tudta tenni a mérkőzést a balatonparti gárda, Gulyás találatát követően a hazaiak fokozatosan újra elhúztak, és Mirkovic valamint Korazija góljával már nyolc volt a különbség. (31:23)

Pásztor vezérletével igyekeztek a vendégek kozmetikázni a végeredményt, de ez elsősorban az utolsó öt percben remekül teljesítő Fazekasnak köszönhetően nem sikerült, aki a végén még Tombor büntetőjét is hárította. Sesum állította be a 35:26-os végeredményt, mely a komolyabb tét nélküli találkozón mindkét fél számára elfogadható különbség.

 

Mérkőzéstükör

- Mindig nagy öröm Veszprémben játszani, és végre sikerült tíz gólon belül maradnunk, amihez minden játékosomnak a maximumot kellett nyújtania. Hullámzó volt a teljesítményünk, az első félidőben könnyű gólokat kaptunk, de a második félidő elején sikerült feljönnünk. A veszprémiek látványos gólokat lőttek, mi pedig igyekeztünk megfékezni az átlövőket, és megakadályozni a második hullámú lerohanásokat. Felgyorsult a támadójátékunk, sikerült 26 gólt lőnünk, ami biztató a Ferencváros elleni sorsdöntő mérkőzés előtt – értékelt Velky Mihály, a Balatonfüredi KSE vezetőedzője.

- Jól teljesítettünk az első félidőben, ami a kapusunknak, a jó védekezésünknek és az erre épített kontráknak volt köszönhető. A második félidőben kissé elfáradtunk, ezért sokat cserélt a mester, de megérdemeltük a két pontot – mondta Iváncsik Tamás, az MKB Veszprém KC játékosa.

 
 

- Nehéz volt a csapatot a megfelelő koncentrációra bírni úgy, hogy a 16 játékosból 12 elmegy a különböző válogatottakba. A racionális játékon túlmutató látványos kézilabdát mutattunk be, amit mindenképpen túlzásba vittünk. Nehezen lendültünk bele a mérkőzésbe, és a nagy gólarányú vezetés birtokában könnyelműség szállta meg a csapatot, ami távol áll az én edzői filozófiámtól. A mai mérkőzésen a játékosok forgatása volt a legfontosabb, Pericet arcsérülése miatt kíméltem, Mirkovic most játszott először, ezért Vilovskit is pihentettem. Féltem a játékosaimat a nagy terheléstől, elsősorban a két hét alatt négy meccset játszó szerbek közül Pericet és Lapcevicet, akik igen sérülékenyek. Bízom benne, hogy jól szerepel a magyar válogatott a Pannon Kupán, és a szerb-magyar mérkőzésen szinte a komplett MKB Veszprémet láthatják a szurkolók – értékelt Mocsai Lajos, a veszprémi csapat mesteredzője.

 A veszprémi játékosok nagy része a Pannon Kupa – Marian Cozma Emléktorna (október 29-31.) küzdelmeire készül, melyen a magyar válogatott mellett a román, a tunéziai és a szerb csapat részt.

MKB Veszprém KC – Balatonfüredi KSE 35:26 (19:11)

Veszprém, 3000 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 4, Vujin 8 (4), Eklemovics 4, Sulic 3, Terzic 4 (2), Korazija 3. Csere: Lushnikov, Lapcevic, Perez 3, Gulyás 3, Sesum 2, Mirkovic 1
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Balatonfüred: Szatmári – Tombor 4 (1), Kovács 3, Horváth 1, Kis Á., Szöllősi 4, Pásztor 4. Csere: Szabó (kapus), Salamon 4, Bakos 2, Németh 2, Lelkes 1, Frey 1, Heiczinger
Vezetőedző: Velky Mihály
Kiállítások: –, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 2/1