Vereség Vácon

A Hunnia elleni győzelmet követően újabb bajnoki pontokért utaztak a veszprémi lányok Vácra, de a mérkőzés finoman szólva sem a várakozásuknak megfelelően alakult.

Nem a veszprémi gárda volt a találkozó esélyese, de úgy készültek a lányok, hogy meglepetést fognak okozni.

A mérkőzés elején még tudták tartani a váci csapatot, de a hazaiak folyamatosan elhúztak, könnyű indításgólokat szereztek, így gyakorlatilag az első 15 percben eldőlt a mérkőzés. A félidő végére 12 gólra növelte előnyét a váci együttes, a veszprémiek által szerzett kilenc gól rendkívül kevés volt. (12:9)

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, a veszprémi lányok ugyanazokat a hibákat követték el, mint az első félidőben. A játékrész első harmadának végére sikerült feljönnie a csapatnak tíz gólon belülre, de újra leindításokból kapták a gólokat, és alig tudták áttörni a masszív váci védelmet. A mérkőzés utolsó húsz percében már csak a végeredmény volt kérdéses, ami végül 19 gólos veszprémi vereség lett. (40:21)

Mérkőzéstükör

- Fájó ez a nagy gólarányú vereség, ennyivel nem szabadott volna kikapnunk. Hiányzott a lányokból az egymásért küzdés, fejben feladták a mérkőzést. Rossz napot fogtunk ki, végig idegesen, kapkodva játszottunk, nem állt össze sem a támadásunk, sem a védekezésünk. Nem tudtunk lépést tartani a váci csapattal, passzívan támadtunk, siralmasak voltak az átlövéseink, a jól működő váci védelem kikényszerítette a lövéseket és gyors indításgólokat kaptunk – értékelt Gyurka János, a VBKC vezetőedzője.

- Életem legrosszabb mérkőzése volt a mai, szégyellem magam a saját és a csapatom nevében is. Nagyon készültünk a mérkőzésre, de minden a visszájára fordult. Szinte semmit nem tudtunk megvalósítani támadásban és védekezésben sem abból, amit előtte megbeszéltünk, a góljaink 80 százalékát lerohanásból kaptuk. Görcsös volt a játékunk, pontatlanok voltak a lövéseink, az ellenfél indításait nem tudtuk lekövetni. Még egy ilyen hibát nem véthetünk a bajnokságban, mélyen magunkba kell néznünk. Gyurka János a tudása legjavát adja nekünk, mi pedig nem azt adjuk vissza, ami elvárható tőlünk – értékelt Gertsmár Renáta, a VBKC csapatkapitánya.

A Gertsmár-testvérek mai párharcából Szilvia jött ki győztesen, Renáta véleménye szerint jól játszott, így a mérkőzés végén fogadhatta testvére gratulációját. A veszprémi lányok készülhetnek a Kiskunhalas elleni hazai mérkőzésre (10.31. szombat, 18:00), ahol egyértelmű elvárás a győzelem a bajnokság sereghajtója ellen.

VÁCi NKSE - VESZPRÉM BARABÁS KC 40-21 (21-9)

Vác, 850 néző. Játékvezetők: Kolarovszki, Szabó I.

Vác: Herr O., Juhász (kapusok), Bagócsi 5, Barján, Baross 4, Farkas V. 3, Fehér 2, Gerstmár Sz. 3, Klivinyi 1, Mezei, Temes 6, Tóth T. 7 (5), Uhraková 3, Vaszari 6
Edző: Németh András.

Veszprém: Hoffmann, Lengyel (kapusok), Ábrahám 6 (1), Bognár 4, Földes K. 1, Gerstmár R. 1, Horváth V. 1, Koszorús, Mocsai D., Pollakova, Smidéliusz, Szabadfi, Veszeli 8 (3), Weigel
Edző: Gyurka János.

Hétméteresek: 5/5, ill. 4/4.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc