Szlovákiából is érmekkel tért haza

Négyszer állhatott dobogóra a nemzetközi versenyen a Veszprémi Thai Boksz SE. versenyzője, Bécsi Nikolett.

Múlthéten érkezett haza Pozsonyból a Slovak Open 2020 nemzetközi kick-box versenyről Bécsi Nikolett. A 12 ország sportolói tatamin és ringben összesen hét kategóriában mérethették meg magukat. Első nap Niki a legkönnyebbek között Point fighting csoportban kezdte ahol, bolgár, ukrán, magyar és osztrák ellenfelekkel mérkőzött, a döntőbe jutott itt ezüstérmet szerzett.

Később Grand Champion (abszolút) kategóriában is eredményes volt itt a magasabb és jóval nehezebb versenytársakkal kellett megmérkőznie, itt az elődöntőbe, szó szerint beverekedte magát. A kék foltok jelezték másnap az alkalmanként 10-15 kg–nál is több súlykülönbségből eredő, erős és több esetben szabálytalan ütések és rúgások helyeit, azonban így is bronzéremért állhatott a dobogóra Nikolett.

Másnap Light Contact szabályok szerint léphetett ismét tatamira. A legkönnyebbek között ahol szintén az elődöntőig jutott. Majd a nehezebbeknél is kipróbálta magát és itt is bronzéremért állhatott a dobogóra.

Összességében a négy éremmel nagyon jól sikerült a nemzetközi verseny, ami jó kilátásokkal kecsegtet a két hónap múlva, ugyanitt Pozsonyban megrendezésre kerülő Taekwondo Európa- Bajnokságra. Azonban addig még több nemzetközi versenyen is részt vesz Nikolett ami a felkészülést is segíti.