Tovább lépne nemzetközi szinten a világbajnok

A Weapon Group SC versenyzője, Főczény Károly a decemberben megszerzett kempo világbajnoki cím után, Faragó Attila vezetésével további nemzetközi sikerekre tör.

Komoly veszprémi siker született azzal, hogy Főczény Károly megszerezte első felnőtt világbajnoki címét a Szigetszentmiklóson rendezett II. kempo-világkupán. A hivatalos nevén UWSKF Championship Hungary 2019 sporteseményen több mint hatszáz versenyző vett részt, tizenkét harcművészeti stílusban. A Weapon Group SC versenyzői közül Főczény Károly világbajnoki címet, a fiatal Bognár Balázs ezüstérmet szerzett. A magyar válogatott remekül szerepelt a megmérettetésen, a nemzetek közötti versenyben Magyarország végzett az élen, megelőzve Ukrajnát és Portugáliát.

A tehetséges sportolók sikere azonban annak is köszönhető, hogy hazai pályán rendezték a világversenyt, így a részvétel költségeit a klub tudta finanszírozni támogatói segítségével. Korábban többször voltak kénytelenek lemondani világverseny részvételt annak ellenére, hogy kvalifikációt szereztek, a magas részvételi költségek – utazás, szállás, nevezési díj, stb. – miatt.

Faragó Attila nagyon büszke a tanítványaira, és még nagyon sok lehetőséget lát bennük. A mester sportolói múltjával is példát mutat tanítványainak, hiszen a versenyzői pályafutását birkózóként kezdő sportember két sportágban – kempo, ju-jitsu nyert felnőtt magyar bajnoki címet. Grapplingba magyar bajnoki ezüstöt , és összesen nyolc felnőtt országos bajnoki aranyat, és kettő ezüstérmet szerzett, majd a veterán korosztályba lépve Combat Wrestling magyar bajnoki címet, EB ezüstérmet és veterán Combat Wrestling világbajnoki bronzérmet is szerzett. Tette mindezt úgy, hogy még a jelenleginél is korlátozottabbak voltak az anyagi lehetőségei, és felnőtt világversenyeken nem is volt lehetősége szerepelni.

Faragó Attila most mindent megtesz, hogy sportolóinak biztosítsa a felkészülési lehetőséget, és hogy a külföldi világversenyekre is el tudjanak utazni tanítványai. Mint mondja, neki szenvedélye az edzősködés, ha a pénzért csinálná, akkor már rég nem is csinálná. Napról napra igyekszik átadni tudását a versenyzőknek, miközben ő is rengeteget fejlődött edzőként.

Rendkívül hálás a jelenlegi támogatóinak. A névadó szponzor, a Weapon Group Kft. a klub alapvető működéséhez ad támogatást, a Palazzo Bautech Kft. pedig hazai versenyeztetési költségek, felszerelések költségeinek finanszírozásában nyújt segítséget. A további nemzetközi sikerekhez azonban további támogatókra van szükség.

Főczény Károly eddigi pályafutása is figyelemreméltó, hiszen két sportágban – kempo és Combat Wrestling - tudhatja magát Európa-bajnoknak, kempoban pedig immár világbajnoknak. Természetesen mindkét sportágban magyar bajnok, valamint grapplingben, az összes kategóriát figyelembe véve(Gi kezdő,haladó. Nogi kezdő, haladó) tízszeres országos bajnok, kilencszeres ezüst érmes és háromszoros bronz érmes. A veszprémi harcos mára fizikálisan, technikailag és mentálisan is kész versenyzővé érett, természetesen minden területen szükséges folyamatosan fejlődni, de már kész arra, hogy helytálljon, és további sikereket érjen el világversenyeken.

Az összes nemzetközi sikert azonban hazai rendezésű világversenyen érte el, ha lennének támogatók, a külföldi világversenyeken is részt tudnának venni. Mostoha körülmények között készülnek, az elért eredmények ellenére elég szűkös a költségvetésük.

Faragó Attila bizakodva várja a jövőbeni támogatók jelentkezését – farago.a76@gmail.com, +36 70 866 83 27 –, akár rövid-, akár hosszú távú együttműködés kialakításában bízva.

A veszprémi harcosok jelenleg a februári grappling válogató versenyre készülnek, ami kvalifikál az idei világversenyekre, felnőtt korosztályban súlycsoportonként az első, veteránban az első kettő szerez kvalifikációt.