Bronzéremmel zárta az EB-t Bécsi Nikolett

Veszprémet a Padányi TKD. Klub vezetője és versenyzője Bécsi Niki képviselte a magyar válogatottban, ahol a második versenynapon egyéni erőtörés versenyszámában bronzérmet a magyar válogatott harmadik érmét szerezte.

Szarajevoban rendezték 30 ország mintegy 1200 nevezőjével a 34-ik Taekwondo Európa-bajnokságot. 

Már az első fordulóban (selejtezőben) kiderült, hogy a komolyabb riválisok csak mögöttünk végezhetnek mivel a döntőbe csak két lengyel mellett a finnek favoritja és Niki jutott itt a helyosztón az első és második helyet a lengyelek és harmadikként a finnel kapott Niki bronzérmet. A zárónapon Niki a felnőtt erőtörő csapattal a negyedik helyen végzett. A felnőttek között Niki mellett még egy férfi egyéni harmadik és egy csapat férfi bronzérem és Ifi-k nél egy egyéni és csapat aranyérem mellett egy egyéni ezüstérmet szerzett a magyar válogatott. Az éremtáblázaton a nemzetek között Magyarország a 12–ik helyen végzett.

Nikolett már a felkészülést követő Eagles Nemzetközi Kupán az EB előtti héten látszott, hogy kiváló formában van hisz a legerősebb korosztályban szerzett 6 db érmével (3 arany és 3 ezüstérem) egyedüli felnőttként térhetett haza Veszprémbe.

Idén áprilisban Nikolett világbajnokként tért haza Németországból, ahol társaival az amerikai és román csapat előtt állhattak a dobogó egyben a „VILÁG” tetejére.

Nikolett legközelebb novemberben, Ausztriában vesz részt egy nemzetközi versenyen.