Utolsó hazai mérkőzésére készül a HOYA az évben

Az utolsó hazai bajnoki mérkőzése előtt áll 2019-ben a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém. Az NBI/B Piros csoportjának tizenkettedik fordulójában a BKG-Prima Akadémia lesz a vendég a Vetési Albert Gimnáziumban, december 13-án, 18:00-kor.

Szoros csatára lehet számítani pénteken, hiszen a tabella első helyezettje (Veszprém) csap össze azzal a BKG-val, akik legutóbb hazai pályán a Vasast verték meg, egy viszonylag nagyobb különbségű mérkőzésen (99:71), és ezzel a negyedikek a ranglistán.

A HOYA is egy sima mérkőzésen tudta otthon tartani a két pontot a Nagykőrös ellen (93:66), amihez nagy részben járult hozzá Madár András tizennyolc pontja, illetve Czirbus József tizenhárom lepattanója.

A BKG részéről, mint ahogy azt vezetőedzőnk is nyilatkozta, nagy veszélyt jelentenek a Nagy testvérek. Közülük is kiemelkedik Nagy Botond Ágoston, aki 26,5-s átlagpontszámmal vezeti a bajnokság ezen statisztikára vonatkozó ranglistáját, akárcsak 8,2-es gólpasszátlagával, míg 33,5-es átlag VAL mutatójával a második helyen áll. Azaz kijelenthetjük, hogy a piros csoport egyik legjobb játékosát kell holnap megfékeznie csapatunknak.

A bakonyi együttesnél még mindig nem léphet pályára Völgyi Marcell és Szabó Péter, de Mike McCall már ismét Mérész Csaba mester rendelkezésére áll.

Mérész Csaba, vezetőedző: Két komoly mérkőzésünk van még hátra az évben, ebből az első a most pénteki, BKG elleni.  Egy nagyon kellemetlen ellenfelet fogunk vendégül látni. A hátvéd testvérpárosuk nagyon jó, nehéz lesz őket kivenni a játékból. Nagyon egyben van a BKG, a belső játékuk kimagaslóan jó. Ahhoz, hogy ezt a mérkőzést is megnyerjük negyven percen keresztül koncentrálva, teljes erőbedobással kell küzdenünk.

Körtélyesi Gergely: Keményen készülünk a pénteki megmérettetésre. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, az ellenfelünk egy felkészült, kemény kosárlabdát játszó csapat. Ha továbbra is olyan tűzzel küzdünk, ahogy tettük azt eddig is, akkor véleményem szerint itthon tudjuk tartani a két pontot.

Szücs Péter: Nagyon erős csapat ellen fogunk küzdeni, a kezdő ötösük ellen mindig nehéz dolga van a riválisaiknak. Gyors, agresszív játékot képviselnek. Nagy százalékkal dobják a hármasaikat. A kulcs a győzelmünkhöz a jó védekezés, a gyors leindulások és a kemény játék lehet.