A tizedik győzelmére készül a Veszprém

December 6-án, pénteken 18:00-tól a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a Nagykőrösi Sólymok KE csapatát látja vendégül a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnokában, az NBI/B Piros csoport tizenegyedik fordulójában.

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém zsinórban a nyolcadik győzelmére készül. Hazai pályán még mindig veretlen Mérész Csaba együttese. Legutóbbi bajnoki mérkőzésükön a fővárosi TF-BP együttesét sikerült legyőzni idegenben, egy igen szoros mérkőzésen (69:75).

Ahogy játékosaink tegnapi nyilatkozataiból is kiderült, a múlt heti gyengébb teljesítmény nem szegte kedvüket, sőt, egy plusz motivációt adott a csapatnak, hogy meg tudják mutatni a hazai közönségnek, hogy miért ők állnak a tabella élén.

E heti vendégünk a nagyon hajtós, gyors és agresszív kosárlabdát képviselő Nagykőrös lesz, akik hazai pályán bármelyik csapattal felveszik a versenyt, de idegenben is meglepetést tudnak okozni. Bizonyítja ezt a MAFC (80:82) és a Nyíregyháza (84:94) elleni két szoros mérkőzés is. A tizedik fordulóban a Vasas otthonában tudták megszerezni a két pontot, egy szintén kiélezett mérkőzésen (97:102). Jelenlegi mérlegük két győzelem és nyolc vereség. Legponterősebb játékosuk Lakosa Ákos a maga 18,5 pontos átlagával (26,5 VAL), de Fehér Péter, Molnár Miklós és John Viqueira is tíz pont felett termel meccsenként.

A különbség nagynak tűnhet a két gárda között, hiszen míg a Veszprém a bajnokság első helyét foglalja el, addig a Nagykőrös a tizenkettedik helyen áll a tabellán, mégis egy gyors és hajtós mérkőzésre lehet számítani pénteken a Vetési Albert Gimnáziumban.

Medve Máté: A Nagykőrös egy agresszív, gyors támadásokkal operáló csapat. Nagyon veszélyesek, nem szabad őket alábecsülnünk. Kulcsfontosságú lesz az, hogy maximális koncentrációval lépjünk a pályára, támadásban és védekezésben is. A cél természetesen ismét a győzelem!

Madár András: Nagyon kellemetlen ellenfél a Nagykőrös, de ha betartjuk a héten megbeszélteket, akkor úgy gondolom, hogy nem lehet gond, és itthon tudjuk tartani a pontokat. Minden erönkkel azon leszünk, hogy ezen a meccsen is a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból!

Czirbus József: Egy hajtós, gyors, agresszív csapat lesz az ellenfelünk pénteken. Szeretnénk megőrizni a győzelmi sorozatot, és szerintem erre minden esélyünk meg is van. Fontos lesz, hogy csapatként tudjunk viselkedni támadásban, és hogy a védekezésünk is a helyén legyen. Ha betartjuk azokat a dolgokat, amiket Mérész Csaba mondott nekünk, nem lehet gond.