Magabiztos győzelem az idei év utolsó hazai meccsén

A Veszprém magabiztos győzelmet aratott vendége, az északmacedón Eurofarm Rabotnik csapata felett a férfi kézilabda SEHA Liga alapszakaszának szerdai játéknapján.


Képgaléria a cikk végén

A Telekom Veszprém azt az Eurofarm Rabotnikot fogadta a SEHA Ligában, amelyik az egyetlen vereséget mérte rá ebben a sorozatban. A Veszprém kezdte a találkozót és az első találatot Strlek szerezte, majd Blagotinsek ejtett szép gólt. A kapuban Székely kezdett szép védésekkel, a Rabotnik már a 6. percben kénytelen volt időt kérni 5-0 után. A vendég együttes egyszerűen nem tudott mit kezdeni a magas és kemény veszprémi védelemmel, első góljukat csak a 9. percben lőtték (6-1).

IMG_3660

Ekkor azonban rögtön hármat is és feljöttek három gólra. Cserélt belső posztokon a Veszprém és egy kicsit megakadt a kezdeti lendület (17. perc 9-7). Lauge két támadó hibát is vétett, de a vendégek is sok ziccert hibáztak. A félidő vége felé szép akciókat vezetve kezdett ellépni a hazai együttes. Főként szélről és beállóból születtek a veszprémi gólok. Az első félidőben 7 gólos előnyre tett szert a Veszprém.

IMG_3755

A második játékrész Borozan góllal és kiállítással kezdődött. Manaskov két helyzetet is elrontott szélről. Az első hazai büntetőt Gajic értékesítette és növelte 8 gólosra az előnyt (38. perc 21-13). 40 perc játék után Manaskov góljával lett meg a közte 10 (23-13). Borozan fogott ki jó napot, szép gólokat szerzett. A félidő közepére egy tucat volt közte, így Davis mester nyugodtan adhatott mindenkinek játéklehetőséget.

IMG_3829

Székely végigvédte a találkozót és jó teljesítményt nyújtott. A 30. gólt Gajic szerezte hétméteresből (52. perc 30-18). Nem volt nagy iramú mérkőzés, de a Veszprém így is bőven 30 gól felett lőtt. Az összecsapás legszebb gólját Manaskov lőtte a levegőből Székely passza után. Az utolsó percekre csak a különbség maradt kérdéses, ami végül 11 gólos lett.

IMG_3823

Mérkőzéstükör
David Davis: Ez volt a második mérkőzésünk a héten. Komolyan vettük a meccset és jól működött a támadásunk és a védekezésünk is. Elégedett vagyok az eredménnyel. Most a következő meccsre kell koncentrálnunk a Zágráb ellen, hogy magabiztosan és győzelemmel tudjuk zárni ezt az évet. Örülök a mellett ülő Pawel Paczkowski teljesítményének is, aki napról napra jobban teljesít, és remélem, hogy a jövőben csapatunk kulcsjátékosa lehet.
Pawel Paczkowski: Örülök a győzelemnek, tudtuk, hogy a Rabotnik jó csapat. Amit elterveztünk végrehajtottuk, végig fókuszáltak voltunk. Örülök, hogy győztes meccsel zártuk az évet hazai pályán, valamint annak, hogy visszatérhettem és egyre többet játszhatok.
Bozdihar Mojsov: Gratulálok a Veszprémnek! Csalódott vagyok a játékosaim hozzáállása miatt. A szintünk alatt játszottunk ma. Azonban örülök, hogy ebben a csodálatos csarnokban játszhattunk, fantasztikus közönség előtt. Szeretnék sok sikert kívánni a Veszprémnek a továbbiakhoz.
Mihail Petrovski: Először is gratulálok Veszprémnek. Rosszul kezdtünk, 5-0 volt az elején. Próbáltunk visszajönni, de sokat hibáztunk tiszta helyzetekben, de a Veszprém belőtte azokat. A Veszprém simán nyert, sok sikert kívánok neki a jövőben.

Telekom Veszprém – Eurofarm Rabotnik 35:24 (17:10)
Telekom Veszprém: Székely  – Manaskov 4, Yahia 2, Moraes 2, Gajic 5 (3), Nilsson 5, Paczkowski, Marguc 1, Lauge 2, Strlek 4, Terzic, Blagotinsek 3, Nenadic 2, Mackovsek 1, Borozan 4
Eurofarm Rabotnik: Mitrevski, Trajkoski – Ojleski 3 (3), Markovski 1, Madzovski 2, Churleski 1, Radovic 3, Shevelev, Jotic 3, Vegar 1, Velkovski, Ostrousko 3, Gradan, Djukic 2, Kuzmanoski 1, Petrovski 4
Hétméteresek: 3/3 ill. 3/3
Kiállítások:  2 perc ill. 4 perc

Képgaléria