Győzelem az év utolsó magyar bajnoki meccsén

A Telekom Veszprém az év utolsó bajnokiján 37:26-os győzelmet aratott a Mezőkövesd ellen a férfi kézilabda NB I hétfői mérkőzésén.


Képgaléria a cikk végén

A Telekom Veszprém a Mezőkövesdi KC csapatát látta vendégül a Veszprém Arénában. A hazaiak kezdték a mérkőzést és Mackovsek nyitotta meg a gólok sorát, amire azonnal jött a válasz. A kapuban ezúttal Székely állt és 5 perc elteltével három bravúrt is bemutatott. Elöl Mackovsek szórta a gólokat, de a 10. percben tartotta még magát a vendég együttes (5-5). A Mezőkövesd többször is támadott a vezetésért, de Székely rendre útját állta a próbálkozásoknak. Marguc két gyors góljával a félidő közepére ellépett három góllal a Veszprém (10-7).

IMG_3471

Paczkowski és a fiatal Bodor érkezett a pályára és előbbi szép góllal szállt be a meccsbe. Marguc volt rendkívül eredményes, 20 perc játék után már 7 gólnál járt. Mindkét oldalon inkább a támadó játék volt jobb, szép akciókat vezettek a csapatok. Bodor két gólt is szerzett egymás után 18-13-ra alakítva az állást. A szünetre 4 gólos Veszprém vezetéssel vonultak a felek.

IMG_3425

A második félidőben Borozan is pályára lépett és nem várt sokáig az első góljával. A kövesdiek visszajöttek két gólra, de aztán két hazai találat következett, ezért Buday Dániel időt kért. A veszprémi támadójáték Nilsson köré épült, több büntetőt is sikerült kiharcolnia, amiket Marguc biztos kézzel értékesített. Andreas Nilsson 700. veszprémi gólja nem akármilyenre sikerült, a kapunak háttal állva szerzett gólt.

IMG_3615

A 46. percben Davis több cserét is végrehajtott és Lauge megszerezte a 30. Veszprém gólt. 11 perccel a vége előtt Melnyicsuk is gólt szerzett és már 8 gól volt az előny (32-24). A Mezőkövesd elfáradt a végére, a Veszprém pedig fokozatosan növelte az előnyét. Szűcs góljával lett 10 gól először a két csapat között. A mérkőzés embere – Marguc - 11 alkalommal vette be a vendég kaput. Egy közönség szórakoztató mérkőzésen sikerült újabb két pontot szereznie a Veszprémnek.

IMG_3626

Mérkőzéstükör
David Davis: Nyertünk, de még sok meccsünk van hátra a héten. Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, akik komolyan vették a mai találkozót. A legfontosabb a győzelem, és a Mezőkövesd ellen megszerzett két pont ugyanannyit ér, mint a Szeged elleni. Sok sikert a Mezőkövesdnek a továbbiakban. Köszönöm a második csapatunk fiataljainak mai munkáját, sokat segítettek!
Bodor Márk: Köszönöm a fiatalok nevében a lehetőséget az edzőknek, úgy gondolom éltünk vele. Fontos, hogy sikerült győznünk. Holnaptól folytatjuk a munkát, mert még nincs vége a szezonnak. Sok szerencsét kívánok a Mezőkövesdnek.
Buday Dániel: Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak is, mivel remekül helyt állt. Tudtam forgatni a keretet, illetve a fiataloknak is tudtam lehetőséget adni. Ez külön öröm volt számomra. A Veszprémnek is sok meccse van, és ilyenkor karácsony előtt a játékosok próbálnak túl lenni az ilyen találkozókon, így nehéz fejben ott lenni. További sok sikert a Veszprémnek, mi pedig folytatjuk a megkezdett munkánkat, és szeretnénk elérni azokat a célokat, amiket kitűztünk magunknak a bajnokság előtt.
Szepesi Zsombor: Gratulálok a Veszprémnek. Azt beszéltük, hogy akadályozzuk meg a gyors gólokat, ez nagyjából sikerült is. Mások a céljai a két együttesnek. Szeretnék sok sikert kívánni nekik.

Telekom Veszprém – Mezőkövesdi KC 37:26 (21:17)
Telekom Veszprém: Székely – Manaskov 3, Yahia 2, Moraes 1, Nilsson 1, Paczkowski 2, Marguc 11 (3), Lauge 5, Terzic, Hornyák, Melnyicsuk 1, Bodor 3, Mackovsek 4, Szűcs 2, Borozan 2
Mezőkövesdi KC: Mojsilov, Pásztor – Jancsó 3 (2), Kovács 4, Varjú 1, Szöllősi, Radnic 1, Halilbegovic 3, Horváth 2, Csörgő 1 (1), Pelyhe, Stankovic 7, Martins 2, Szepesi 2, Menyhárt, Dávid
Hétméteresek: 3/3 ill. 4/3
Kiállítások:  4 perc ill. 2 perc

Képgaléria