Tavasszal nem találtak legyőzőre

Az elvárásokat messze felülmúlva, a második helyen végzett az NBII-ben a VESC férfi kézilabdacsapata. A világelitbe tartózó MKB Veszprém KC árnyékában kevés anyagi támogatáshoz és médiamegjelenéshez jut az együttes, mégis egyre jobban és eredményesebben játszik, így nem csoda, hogy egyre többen ülnek a lelátón.

Huszti Géza tanítványai két éve jutottak fel az NBII-be, az első szezonjukban biztosan bentmaradtak, idén viszont már harcban álltak a bajnoki címért.

- Tavaly a kiesés elkerülése volt az elsődleges célunk, amit sikerült is teljesíteni, ősszel pedig legjobb hat közé kerülést céloztuk meg. Sikerült túlszárnyalnunk az eredeti terveket, és egy nagyon kiegyenlített mezőnyben sikerült ezüstérmet szereznünk – mondta Földesi Csaba, a VESC átlövője, aki egy szerencsétlen mozdulatnak köszönhetően márciusban lesérült, és jelenleg is hosszú kényszerpihenőjét tölti.

- Egy ártalmatlannak tűnő szituációban sérültem le, de később kiderült, hogy komolyabb a probléma. A leszakadt porckorongomat már megműtötték, de nyáron még egy keresztszalag operáció is vár rám, ami újabb négyhónapos kihagyást jelent. Szerencsére jól tudtak pótolni a srácok a csapatnál, minden poszton van 2-3 hasonló képességű játékos, akik jól kiegészítik egymást. Én jobban szeretek távolról lőni, a nyitott fal ellen mindig szenvedek, ami elsősorban annak köszönhető, hogy mindig magasabb voltam a korosztályomnál, így sosem szorultam rá arra, hogy megtanuljak cselezni – magyarázta Földesi Csaba.

 

 

A tavaszi szezonban nem talált legyőzőre a veszprémi legénység, két döntetlen mellett többnyire a végletekig kiélezett csatában, de rendre győzelmet arattak.

- Egyedül a bajnok Komárom emelkedik ki valamelyest a mezőnyből, a többiek azonos felkészültségi szinten állnak. Minden meccs háromesélyes, ezért sokszor túl kemény a játék Van néhány túlságosan agresszív csapat, és sajnos van 1-2 olyan játékvezető is, aki hagyja eldurvulni a játékot. Ilyenkor nekünk is fel kell vennünk a meccs keménységét, és mi sem maradunk adósai az ellenfelünknek. A Szentgothárd elleni összecsapások szinte mindig ebbe a kategóriába tartoznak, de a kézilabda általánosságban véve is egy kemény sport – magyarázta Földesi Csaba.

Mivel a Komárom nem vállalja az NBI/B-s indulást, a veszprémieknek kapták a magasabb osztályban való indulás lehetőségét, de ők sem tudnak élni vele.

- Játéktudásban, gyorsaságban még sokat kéne fejlődnünk, és jóval nagyobb anyagi terhet is jelent az NBI/B. Az MKB Veszprém mellett nehéz szponzorokra találnunk, és a médiában is keveset szerepelünk, ami tovább nehezíti a helyzetünket. Maradunk az NBII-ben, és jövőre is az élbolyban szeretnénk végezni.