Sorsoltak a BL-ben

A keddi bécsi sorsoláson az MKB Veszprém a B csoportba került, többek között a német Hamburggal és a francia Montpellierrel.

Az MKB Veszprém a B jelű csoportba nyert besorolást, amely nem ígérkezik egyszerű feladatnak. Ellenfelei a német bajnokság ezüstéremese, a Hamburg, a francia bajnok Montpellier, a svéd bajnok Savehof, a dán ezüstérmes Kolding lesz, valamint az 1. selejtező csoport győztese.

Jóval nehezebbnek, sőt "halálcsoportnak" tekinthetjük az A csoportot. A címvédő, német  bajnok Kiel mellett itt kapott helyett a Veszprémet tavaly búcsúztató, szintén BL-döntős Barcelona, a szlovén bajnok Celje, az egyre erősebb lengyel bajnok Kielce és a francia ezüstéremes Chambéry. Továbbá hozzájuk csatlakozik a szabadkártyás selejtezőtorna győztese, amely várhatóan a Löwen vagy a León csapata lesz, így a hat együttesből szinte bárki továbbjuthat.

A magyar bajnokság ezüstérmese, a Pick Szeged könnyűnek ígérkező csoportba került, kérdés, hogy mennyire tudnak majd élni a kívánkozó lehetőséggel.

nyilatkozatok (Forrás: Mkbveszprem.eu)

Mocsai Lajos: „Nagyon erős csoportba kerültünk. A Hamburg az utolsó pillanatig harcban állt a Bundesliga bajnoki címért, a Montpellier véleményem szerint erősebb, egységesebb csapat lesz még a tavalyinál is. A dán csapatok folyamatosan viszik haza a külföldön szereplő játékosaikat, ennek a tendenciának megfelel a Kolding is. Négy csapat közel azonos erőt képvisel, talán a svéd bajnok és a kvalifikációból érkező csapat nevezhető könnyebb - de nem könnyű - ellenfélnek. Sok utazás és nagy megterhelés vár ránk. Bízom benne, hogy megfelelően fel tudunk felkészülni a sorozatterhelésre. Csapatunk átalakulóban van, az új játékosok beépítésének sikeressége nagyban meghatározza a szereplésünket. Nagy csaták várnak ránk, ebből a csoportból minőségi helyen továbbjutni nagy fegyvertény lesz.”

Császár Gábor: „Nagyon sok jó csapat van, nem lehetett volna könnyű csoportba kerülni, nagyon tömör az élmezőny. Örülök a Montpelliernek és a Hamburgnak, jó erőpróba lesz számunkra ellenük játszani. Bízom benne, hogy a BL kezdetére annyira sikerül összeérnie a csapatnak, hogy a nagy meccseket is sikerrel meg tudja vívni.”

 

Gulyás Péter: „Első hallásra nagyon erősnek ítéltem a csoportot, de tovább gondolva jó felkészüléssel sikeresek lehetünk, bár természetesen ez nem lesz egyszerű. Továbbjutni biztosan továbbjutunk, a kérdés az, hogy ez hányadik helyen sikerül. Sajnos nagyok a távolságok, de nagyon jó lenne, ha sok szurkoló tudna velünk utazni, hiszen az utóbbi években megszokhattuk, hogy idegenben is szinte hazai pályát varázsolnak a drukkereink.”

Iváncsik Tamás: „Első ránézésre nagyon erős a csoportunk, sokkal kiegyenlítettebb és erősebb, mint tavaly. Három csapat fog küzdeni az elsőségért: a Hamburg, a Montpellier és mi. A hazai meccseket hoznunk kell, idegenben pedig szükség van egy-két bravúrra, az első helyet csak így érhetjük el.”

Magyarády Péter: „Azt gondolom, hogy a második legerősebb csoportba kerültünk, a legerősebbnek a Kiel és a Barcelona által fémjelzett ’A’ csoportot ítélem. A második kalapból a lehető legerősebb ellenfelet kaptuk a Montpellier személyében, a negyedik kalapból is kaphattunk volna gyengébb ellenfelet a Kolding helyett. Azt gondolom, hogy a papírforma szerint a második-harmadik helyért leszünk nagy harcban a Montpellierrel, körbeverések esetén - ha ezek nem a mi kárunkra történnek – esélyünk lehet az első helyre is. Mindemellett azt is meg kell említenem, hogy a távolságok és az utazási költségek nagyok. Összességében kétségbe ugyan nem vagyunk esve, de lehetett volna ez a sorsolás jobb is.”

a csoportok

A csoport:
1. THW Kiel (német)
2. Celje Pivovarna Lasko (szlovén)
3. FC Barcelona (spanyol)
4. Chambery Savoie HB (francia)
5. Szabadkártyás csapat
6. Vive Targi Kielce (lengyel)

B csoport:
1. MKB Veszprém
2. Montpellier (francia)
3. HSV Hamburg (német)
4. KIF Kolding (dán)
5. IK Savehof (svéd)
6. 1. selejtező csoport győztese

C csoport:
1. Csehovszki Medvegyi (orosz)
2. AaB Handbold (dán)
3. Pick Szeged
4. BM Valladolid (spanyol)
5. Kadetten Schaffhausen (svájc)
6. 2. selejtező csoport győztese

D csoport
1. Ciudad Real (spanyol)
2. HC Croatia Zagreb (horvát)
3. Szentpétervár (orosz)
4. SG Flensburg-Handewitt (német)
5. RK Bosna Sarajevo (bosnyák)
6. HCM Constanta (román)

1. selejtező csoport
1. Tatran Presov (szlovák)
2. Drammen HK (norvég)
3. A1 Bregenz Handball (osztrák)
4. Besiktas Istanbul (török)

2. selejtező csoport
1. Metalurg Szkopje (macedón)
2. ZTR Zaporozsje (ukrán)
3. Dinamo Minszk (fehérorosz)
4. FC Porto (portugál)

A szabadkártyás indulók:
Rhein-Neckar Löwen (német)
Ademar León (spanyol)
Gorenje Velenje (szlovén)
Bjerringbro (dán)

Időpontok:
Csoportkör: 2010. szeptember 22.-2011. március 6.
Nyolcaddöntők: 2010. március 23.-2011. április 3.
Negyeddöntők: 2011. április 20.-2011. május 1.
Négyes döntő: 2010. május 28-29. (Köln)