Öt nap alatt újabb magyar csúcs!

Orbán Éva, a VEDAC háromszoros olimpikon kalapácsvetője Halléban tovább javította az országos csúcsot, ami mától 73,44 méter.

Kedden még Pekingben ért el óriási magyar csúcsot Orbán Éva, vasárnap pedig tovább javította kiváló eredményét, és 73,44 métert teljesített.

A versenyt a világ- és Európa bajnok német Betty Heidler nyerte 74,92 méterrel. Érdekesség, hogy a német és a magyar hölgy is az első kísérlettel elérte legjobbját, így a hátralevő öt dobás során a végeredmény már nem változott.

Orbán Éva formája nemcsak az újabb magyar csúcs miatt biztató, hanem mert négyszer is 70 méter felett dobott (73,44; 71,76; 70,79; 71,82), és ezek közül három, a 2011-ben felállított magyar csúcsánál nagyobb. Zentai Tibor tanítványa stabilan 70 méter felett teljesített, és teljesítménye versenyről versenyre javul, így okkal várhatjuk bizakodóan az augusztusi, moszkvai világbajnokságot.

A férfiak U-20-as korosztályában Pásztor Bence szoros csatában a 4. helyen végzett, a negyedik és az ötödik sorozatban is centire pontosan 72,33 métert dobott.