Tartalmas volt a bizottsági ülés

Városunk Sport- és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága első őszi ülését a szeptember 28-án tartandó Köztársaság Kupa tájékoztatójának meghallgatásával kezdte. Kungli József, a sportesemény főszervezője elmondta, hogy már 17 éve rendezik meg a versenyt, és nemzetközi méretűvé igyekeznek bővíteni.

Az Egyetemi Stadion területén futásban, távol- és magasugrásban, kislabda hajításban, súlylökésben és váltófutásban mérhetik össze tudásukat a diákok, és a legtöbb pontot összegyűjtött iskolákat is díjazzák. A rangos sporteseményen versenyszámonként 100-120 főre számítanak a szervezők.

A második napirendi pont keretén belül Dr. Somlai János, a Veszprémi Taekwon-do SE vezetőedzője tájékoztatta a bizottság tagjait a sportegyesület 30 éves tevékenységéről. 1979-ben az egyetem fogadta be falai közé a sportolókat, Győri Pál segítette az egyesület működésének beindulását. Később a sportág első vidéki klubjaként a Veszprémi Volán égisze alatt erősödött meg, mára pedig - a hódmezővásárhelyiek mellett – a legeredményesebb hazai taekwon-do egyesületté fejlődött.

Számos világbajnok és országos bajnok nevelkedett és jelenleg is versenyez Veszprémben, rangos nemzetközi edzőtáborokat szerveznek, vendégeskedett már náluk a koreai válogatott is. Az egyesület 30 éves évfordulóját egy rangos versennyel ünneplik meg október 18-án, a Március 15. úti Sportcsarnokban.

A következő napirendi pontban Dr. Sipőcz József tájékoztatta a bizottság tagjait a Veszprém Sporttörténete c. könyvsorozat V. részének megjelenéséről. A szerző sporttörténeti szempontokat figyelembe véve az 1957 első felétől 1969 teléig terjedő időszakot dolgozta fel az ötödik részben. Az előbbi időponthoz köthető az egyetemi labdarúgó csapat feljutása az NB II-be, az utóbbihoz a BVTC megalakulása.

A rivalizálásokkal és botrányokkal teli időszakban jelentősen átalakultak a veszprémi sportegyesületek, fúziók és megszűnések sorozata volt megfigyelhető. A könyv feldolgoz sportolói és edzői sorsokat, és természetesen beszámol a legjelentősebb sportágak eredményeiről is.

A bizottság támogatásáról biztosította a szerzőt, és Szolnoki Pál, bizottsági tag saját tanácsnoki keretéből 100.000 Ft-ot ajánlott fel a könyv megjelentetésére.

Egyéb ügyekben a bizottság határozott arról, hogy a Köztársaság Kupát és a jubileumi taekwon-do versenyt 75-75 ezer forinttal támogatja. A bizottság lehetőséget adott arra, hogy néhány mondatban a Hajráveszprém.hu is bemutatkozzon, és ismertesse céljait, feladatait.