Bravúros döntetlen idegenben

Fordulatos mérkőzésen, a végjátékban kétgólos hátrányból felállva egyenlített a VESC Lizards floorballcsapata a Mesehősök otthonában.
Az indulásnál Veszprém fölött gyülekező sötét hófelhők egészen eltörpültek az egyéb baljós előjelek mellett. A csapat gólszerző ásza - Balogh - síelni ment. Cseh az utolsó pillanatban lebetegedett, Vonderviszt pedig az utánpótláscsapat oltárán áldozta fel magát (mérkőzést vezetett). Szerencsére az utolsó pillanatban sikerült meggyőzni Sütörit, hogy eredeti terveivel ellentétben inkább mégse maradjon otthon, és ezt végül sem ő, sem  a csapat nem bánta meg. Éppen 2 sorral sikerült tehát nekivágni a rájátszás egyik legnehezebbnek ígérkező mérkőzésének.
 
Néhányan alig hittek a szemüknek mikor meglátták a Schauer-Vörös bírópárost a parketten, de sok idő nem volt az ámuldozásra, mivel a bemelegítésre igen korlátozott idő állt rendelkezésre.
 
Ellenfelünk lendületesen kezdett, és hamar szerzett egy szép gólt: egy félpályáról kapu felé lőtt erős lövést/passzt a levegőből továbbítottak a hálóba (1-0). A korai gól azonban groteszk módon kifejezetten kedvezett a vendégek védekező taktikájának, mivel a CH  játéka innentől egészen leült. A koreográfia következőképpen nézett ki: a zöldmezes vendégek a szokásosnál jobban visszahúzódtak, a hazai hátsó hármas pedig a saját térfélen felállva zavartalanul passzolgatott 20-30 másodpercig, majd amikor már kezdték unni a kínos ötlettelenséget, megpróbálták az elől kétségbeesetten üresbe helyezkedni próbáló, keresztbe mozgó csatárokat játékba hozni több-kevesebb, de inkább kevesebb sikerrel. A kaput főleg távoli lövésekkel tudták veszélyeztetni, de Kanczler ezeket magabiztosan védte. A harmad felétől egyre sokasodtak viszont a hazaiak kapuját veszélyeztető vendég akciók is, és a 16. percben ezek végül gólt is teremtek: Török centerezett a középen érkező Tölgyesi ütőjére, akinek kapáslövése elsőre visszjött a kapufáról, de a kapus hátáról a hálóba került (1-1). Két perccel később megint Tölgyesi fordult váratlanul kapura: Bár a lövés igen erőtlenre sikerült,  a kapust mégis megtréfálta a pattogó labda. Ezzel meglepetésre már a Veszprémnél volt az előny (1-2). Az utolsó perc történései miatt azonban örömük mégsem lehetett felhőtlen. Knór fedezte a labdát a palánknál háttal ellenfelének, mikor az őt támadó játékos - megunván hogy nem fér hozzá a játékszerhez - rálökte a palánkra. A vendégek - talán abban a naiv hitben élvén, hogy ezt egyszerűen nem lehet nem lefújni - néhány másodpercig nem reagáltak, ami elég volt a labdával elnyargaló Dávid A.-nak hogy éles szögből a hálóba lőjön (2-2). Ha ez még nem volt elég, Németh ütője néhány másodperccel a befejezés előtt eltört, és mivel a játékvezetők szerint túl indulatosan dobta ki a pályán kívülre a törött játékszert, egy 2+10 perces büntetés alkalmazását látták célszerűnek.
 
Szerencsére a "hősök" nem tudtak élni a bónuszlehetőséggel, így a mérkőzés kezdett visszatérni a régi kerékvágásba. A 27. percben Kiss "Sly" Szilveszter sunyi lövése kedvetlenítette tovább Blaumann kapust (2-3). Sajnos azonban a személyi büntetés miatt az első 10 percben a VESC nem tudott teljes sorokat cserélni, és ez kezdte éreztetni hatását. Monszpart  a 29. percben előbb középen maradt üresen és lőtt szép gólt a felső sarokba, majd a félpályáról megeresztett gyenge, de pontos lövése talált utat az előtte tömörülő tömegtől mit sem látó Kanczler hálójába (3-4). Ebben a szakaszban valósággal potyogtak a gólok: Veszprémi részről Török mindössze fél percet késett a válasszal, éles szögből lőtt a léc alá (4-4).  A 35. percben ismét zavartalanul lőhetett egy hazai játékos a félpályáról. A lapos lövést védőink nem blokkolták, talán mert túl gyengének tűnt, Kanczler kapus viszont nem láthatott semmit, így a labda nemes egyszerűséggel begurult a kapuvas mellett a hálóba (5-4). A 36. percben Knór ülhetett ki két percre pihenni. Hátrányban sikerült labdát szerezni, Tölgyesi előtt kétszer is megismétlődött a gólszerzés ordító lehetősége, de ellenfelünk kapusa bravúrokkal hárított. Knórnak viszont sajnos nem kellett végigülnie a 2 percet, ugyanis az ellentámadásból az előbb még potyagólt szerző Végh ezúttal egy szép bombagólt lőtt éles szögből (6-4). Érthetetlen módon a 2 gólos vezetés ezúttal nem hogy nem nyugtatta meg ellenfelünket, de egyre agyatlanabb arcukat vették elő. A szemre is egyre látványosabb hazai szabálytalanságok sorozata végül Kovácsnál érett 2 perces büntetéssé. Ellenfelünk hátrányban jól védekezett, végül egy kontaratámadás okozta a vesztüket. Labdavesztésük után nem tudtak időben visszarendeződni, a labdát szerző veszprémiek villámgyorsan kapuig játszották a labdát, és az ott helyezkedő Sütöri a kapust elfekteteve a hálóba helyezett (6-5). A hátralévő időben Kiss Zoltán állíttatta ki magát egy feleslegesen látványos szabálytalansággal, így pár meleg másodpercet át kellett még élnie a pályán vitézkedő 4+1 veszprémi játékosnak a szünetig.    
 
Éppen mint legutóbb, ezúttal is 6-5 arányú hazai vezetéssel várhatták a záró harmadot a csapatok. Az utolsó játékrész az első harmadra emlékeztető viszonylag nyugodtabb körülmények között zajlott - a hazaiak nyugodtan játszogattak hátul, a vendégek pedig nyugodtan várták a pillanatokat, hogy mikor csaphatnak le. Itt is, ott is adódtak lehetőségek, de jó ideig mindkét kapus védte amit védeni lehet, a kapuvas pedig kétszer is kisegítette a hazaiakat.  Az 57. percben azonban egy bakonyi kontra végén Tölgyesi lövést imitálva passzolva hozta kihagyhatatlan helyzetbe a túloldalon érkező Törököt, Blaumann kapus pedig már hiába vetődött, nem érhetett át a lövésre (6-6). A hősök későn döbbentek rá, hogy az eddigi mutatványért nem jár két pont, a maradék két perc igyekezete pedig már nem hozott számukra eredményt.

Minden dícséretet megérdemel a VESC csapata, hogy ilyen tartalékos felállásban is sikerült elhozni egy pontot az egyik legerősebb rivális otthonából.

IBK Cartoon Heroes - VESC Lizards 6:6 (2:2, 4:3, 0:1)

Veszprém: KANCZLER (kapus) - Kis Sz. (1+0), Kiss Z., Knór (C), Kolossváry (0+1), Kuti, Németh, Sütöri (1+0), Szabó, Tölgyesi (2+2), Török (2+1)