Háromgólos differencia

Az esélyesebb Miskolc nyerni tudott az év első bajnoki mérkőzésén a VESC Lizards otthonában.

Bár számtalanszor elhangzott a közhely a mérkőzés előtt, hogy a rájátszásban már nem lesz könnyű meccs, sajnos mégis sikerült elkövetni azt a hibát, amit nem lett volna szabad: zsebben érezni a pontokat már a mérkőzés előtt. 

A miskolciakat úgy tűnt egyáltalán nem viselte meg a hosszú út, mert rendkívül elszántan kezdték a mérkőzést. A lassú és körülményes hazai támadásokat jól szűrték, gyors kontráikból pedig egyre másra alakultak ki a helyzetek. Négy perc alatt 2 gólos hátrányba került Veszprém. Cseh Róbert távoli lövésével azonban pár másodperc múlva sikerült szépíteni, majd a harmad felénél Kiss Szilveszter szokásos sunyi góljával egyenlíteni is (2-2). A harmad hátralévő részében 1-1 gól esett mindkét részről, de elmondható, hogy a VESC játéka továbbra is csapnivaló volt. 
 
A második harmad elején ismét a miskolc volt eredményes egy gyorsan és pontosan végigjátszott kontrából (3-4). Ez némileg felébresztette a hazaiakat, mert innentől jóval harciasabb produkciót mutattak fel. Sajnos ettől függetlenül a vendégek jó érzékkel megválasztott védekező taktikája ellen továbbra sem sikerült ellenszert találni, kevés volt a miskolci kaput veszélyeztető hazai helyzet. A borsodiak jól alkalmazkodtak a játékvezetők ellnéző stílusához is, így apró szabálytalanságokkal sikeresen tördelték a veszprémi akciókat. A 32. percben végre kiosztottak egy 2 perces büntetést a Miskolcnak, amit Balogh révén sikerült is gólra váltani (4-4). Ezután lett volna lehetőség a fordításra is, de míg egy óriási hazai helyzet kimaradt, addig a túloldalon a vendégek 4 gólig jutó ásza  -Szabó Ákos - ismét eredményes volt (4-5). Már-már úgy tűnt, egy gólos vendég előnnyel térhetnek pihenőre a csapatok, de az utolsó percben egy a hazai kaput elkerülő lövés a palánkról visszapattanva éppen egy érkező vendég játékos elé került, aki kihasználva, hogy a hazai védelem csak dermedten nézi az esetet, éles szögből a hálóba lőtt (4-6).   
 
Fordulás után hiába vetette magát elszántan ellenfelének a Veszprém, tovább folytatódott a rémálom. Újabb miskolci kontra, újabb gól: már hárommal vezetett az ellenfél. Hamar sikerült ugyan visszajönni 2 gólra Tölgyesi találata révén, de két perccel később ismét a vendégek örülhettek (5-8). A hátralévő időszakban a hazaiak egyre inkább görcsössé váló akarása már nem tudott változtatni az álláson. 
 
Megérdemelten vitte el a két pontot a Miskolc, mivel a hazai csapat a mérkőzés első részében nem koncentrált megfelelően, a vendégek egész mérkőzésen jól érvényesülő taktikai húzását pedig nem reagálta le, illetve mert védekezésben iskolás gólokat kapott.  
Javításra azonban szerencsére van még lehetőség.
 

VESC Lizards - Miskolci FE 5-8 (3-3, 1-3, 1-2)

Veszprém: Kanczler (kapus) - Balogh(1+2), Cseh(1+1), Kis Sz.(1+0), Kiss Z.(1+0), Knór(C), Kolossváry, Kuti, Németh, Sütöri(0+1), Szabó(0+1), Török, Tölgyesi(1+0), Vonderviszt