A VFC-nél a stabil csapatépítés a cél

- Hogyan értékeled a tavalyi szezont, elégedett vagy-e a második helyezéssel és a csapat teljesítményével az egész idényt tekintve?

- Elégedettek vagyunk a második hellyel, amikor elkezdődött a szezon, nem tűztünk ki helyezésbeli célt az edzőink elé, hanem egy egységes támadófutballt játszó csapatot kialakítása volt a fő feladat, amely hosszútávon eredményes tud lenni, és rakják le az alapjait annak, hogy esetlegesen egy magasabb osztályba jusson el a csapat. Azt gondolom, hogy ezt elérték, a második hely várakozáson felüli volt számunkra. A Hévíz csapatának a nagyobb költségvetés lehetővé tette a bővebb és képzettebb játékoskeretet, ezáltal tudtak kiemelkedni a mezőnyből.

- A nyári átigazolási időszakban kik érkeztek a csapathoz és kik távoztak?

- Három játékos távozott a csapattól, Grósz Róbert Ausztriába, Marosvölgyi Tamás Hévízre, Bognár Péter pedig Badacsonytomajra igazolt. Érkező oldalon csak helyi kötődésű vagy veszprémi labdarúgók szerepelnek, a saját nevelésű Leitold Tamás a Győri ETO csapatától, Szőllőskei Péter Ajkáról, Kalcsó Gábor Celldömölkről, Bacsi László a szombathelyi Illés Akadémiáról, Kovács Péter a Videoton FC-től, Donát Máté pedig Siófokról igazolt a VFC-hez.

- A csapatra milyen hatással volt Marosvölgyi Tamás távozása, hiszen hirtelen, szinte egyik napról a másikra igazolt Hévízre, vele együtt pedig közel 40 gól távozott Veszprémből?

- Nem voltunk felkészülve a távozására, úgy kezdtünk neki a felkészülésnek, hogy Tamás továbbra is nálunk folytatja a pályafutását. Azért is volt nagy csapás a távozása, mert az idő rövidsége miatt nem tudtunk a helyére senkit igazolni, illetve a bajnokság előtt egy héttel az edzőnknek új taktikát kellett kidolgoznia.

- Hogy sikerült a nyári felkészülés?

- Nagyon nehéz volt, hiszen nem tudtuk, hogy melyik osztályban fogunk indulni. Nagyon sokáig ment a huzavona, hogy elfogadják-e az Integrál DAC nevezését, hiszen amennyiben az MLSZ jóváhagyta volna az indulásukat, úgy ősztől mi is az NBII-ben szerepelhettünk volna, de sajnos ez nem így történt, ami a játékosoknak nagy csalódást jelentett. A fizikai felkészítés megtörtént, a távozó és az érkező játékosok miatt felborult a megszokott csapatszerkezet, ez nagyban megnehezítette a felkészülést, de szerencsére sérülésmentesen megúsztuk, sikerült egy új csapatszerkezetet is kialakítania Orbán Tamás vezetőedzőnek.

- Van-e célkitűzés az idei szezonra, illetve mely csapatok jelenthetnek nagyobb feladatot a VFC számára?

- Helyezésbeli javulást nem tűztünk ki a csapat elé, mivel nem ismerjük az ellenfeleket, ebben az osztályban nagyon gyorsan tudnak változni az erőviszonyok. Azt szeretnénk, ha egy olyan személyektől független gárda alakulna ki, ahol nem kell félni attól, hogy ki sérül meg, ki igazol el, hanem legyen 15-16 olyan játékos, akiket bármikor be lehet vetni, illetve legyen egy olyan csapatszerkezet, ahová bármelyik játékos gond nélkül be tudjon illeszkedni.
Komoly veszélyt jelenthet a Veszprémre a Lipót gárdája, mivel a megszűnt Integrál DAC játékosainak többsége hozzájuk igazolt, így nagyon erős játékoskerettel rendelkeznek. A Sopron is nagyon megerősödött, több volt NBI-es játékosuk tért vissza hozzájuk, így velük is komolyan kell számolnunk. Emellett még a Haladás okozhat fejtörést, de a Sárvár, a Badacsonytomaj és a Mosonmagyaróvár csapata is okozhat néhány meglepetést.

- Milyen állapotban van a régóta sérült Boromissza Gábor, mikor térhet vissza a pályára?

- Gábor már külön edzéseket végez, október elejétől bekapcsolódhat a közös munkába, és reményeink szerint tavasztól már teljesértékű játékosként segíthet a csapatnak.