Bosszantó vereség

Az egész mérkőzésen fej-fej mellett haladt a két csapat, de a vendég FTC-PLER II elvitte a bajnoki pontokat Veszprémből.

Két élvonalbeli egyesület utánpótlás bázisára épülő csapat találkozott a Március 15. utcai sportcsarnokban. Az első 10 percben felváltva vezettek a csapatok, de egy gólnál nagyobb előnyre egyik csapatnak sem sikerült szert tennie. A hazai oldalon Strannig János és Patkós Péter vállalta a gólok nagy részét, ennek köszönhetően 3-2-re és 6-5-re is vezettek a mieink. A 11. percben volt először két gól a különbség (8-6), de jött egy közel négy percig tartó hullámvölgy, a vendégek pedig Bak Sándor vezérletével fordítottak, és megléptek 11-8-ra. A félidő utolsó harmadában magukra találtak a mieink, zsinórban négy gólt szerezve visszavették a vezetést (14-13), de a vendégek időben ébredtek, és a szünetig egygólos előnyt harcoltak ki (16-17).

A második játékrész hazai szempontból rendkívül rosszul indult, Németh Balázs egy kihagyott büntető után akcióból még javított, de a 7. percig ezen az egyetlen gólon kívül nem született veszprémi találat. A vendégek viszont ötöt lőttek, és elhúztak 17-22-re. Néhány gólváltást követően a 9. perctől sikerült egy 5-1-es szériát produkálnia Kiss Szilárd együttesének, és a 14. percben már csak egyetlen gól volt a differencia (24-25). Egyenlíteni azonban nem sikerült, pedig többször is megvolt a lehetőségük a veszprémieknek, de a fővárosiak mindig tudtak válaszolni. Az utolsó tíz percben felváltva estek a gólok, így ha minimális különbséggel is, de az FTC-PLER II nyerte a találkozót. (31-33)

MKB Veszprém KC II. - FTC-PLER KC II. 31:33 (16:17)

Veszprém: Ignácz György, Komendánt Endre (kapusok), Patkós Péter 8, Pesic Zivan 3, Pető Martin, Stranigg János 8, Kancel Ottó 5/2, Vizes Patrik, Németh Balázs 3, Gyene Norbert, Gál Kristóf 3, Horvácki Márió, Venczel Attila, Pásztor Máté 1.
Vezetőedző: Kiss Szilárd

FTC: Kránitz Zoltán, Tóth Bence (kapusok), Bak Sándor 9/5, Gálli Krisztián, Auth Márton 2, Soproni István 5, Tóth Dániel 4, Oláh Tamás 5, Győrfi Zoltán 2, Scheuring Balázs 1, Jakub Mikita, Domokos Alex 2, Korondi Zénó, Faluvégi Rudolf 3.
Vezetőedző: Hutvágner István

Hétméteresek: 3/2, illetve 6/5.
Kiállítások: 10 perc, illetve 12 perc.