Több mint egy tucat birkózó érem

Három arany-, hat ezüst- és négy bronzérmet szereztek a Veszprémi Dózsa birkózó a III. Szondi Birkózó Gálán.

Népes csapattal vettek részt a Veszprémi Dózsa birkózói az Ősiben rendezett viadalon, ahol közel kétszáz induló mérte össze tudását az ország számos pontjáról érkező klubok képviseletében.

A legtöbb érmet gyermek korosztályban érték el a veszprémiek. A fiúk között Faragó Attila (gyermek 2.) 20 kg-ban, Kálmán Martin (gyermek 2.) 22 kg-ban, Izsák Attila (gyermek 2.) 24 kg-ban, Godzsa Koppány (gyermek 2.) 26 kg-ban szerzett ezüstérmet, Cserháti László (gyermek 1.) pedig 53 kg-ban bronzérmet. A lányok között Kocsis Palmira (gyermek 2) 30 kg-ban az első, Martinek Bianka (gyermek 1.) 30 kg-ban a második helyen végzett.

A diák 2 korosztály 47 kg-os súlycsoportjában Budai Bence bronzérmet vehetett át. Diák 1-ben négy érmet hoztak haza a dózsások: Novák Csongor 46 kg-ban nyert, Kónya Torda 84 kg-ban második lett, míg Vida Csanád 54 kg-ban, Kasztner Marcell pedig 80 kg-ban szerzett bronzérmet. A serdülők között is született egy veszprémi érem: Novák Attila 63 kg-ban bizonyult a legjobbnak.

A veszprémi birkózók felkészítését Faragó Zsolt és Izsák Károly irányítja, valamint bekapcsolódott az edzői munkába tanítványuk, a pécsi egyetemi tanulmányai után hazatérő Krebsz Botond is.

A klubnál megfigyelhető egy generációváltás is. A csapat korábbi gerincéhez tartozó birkózók, Faragó Attila, Kocsis László, Izsák Attila és Horváth Attila apaként tért vissza a birkózó szőnyegre, és gyermekeikkel igyekeznek megszerettetni kedvenc sportágukat. Többen terveznek versenyezni is a veterán korosztályban, valamint hosszabb kihagyás után visszatért a birkózó szőnyegre az utánpótlás korosztályokban többszörös magyar bajnok Krebsz Martin is, aki a felnőtt mezőnyben szeretné megméretni magát.

A Veszprémi Egyetemi SC-vel kialakított együttműködés eredményeként a dózsás birkózó edzések a Veszprémi Stadionban található Küzdősport Centrumban zajlanak, ahol a VESC küzdősport szakosztálya széles palettát kínál, közte a fentebb már említett Faragó Attila grappling és MMA edzéseit is.

III. Szondi Birkózó Gála - Eredmények
Gyermek 2.
Kocsis Palmira 30kg 1. hely
Faragó Attila 20kg 2. hely
Kálmán Martin 22kg 2.hely
Izsák Attila 24kg 2.hely
Godzsa Koppány 26kg 2.hely
Gyermek 1.
Martinek Bianka 30kg 2.hely
Cserháti László 53kg 3.hely
Diák 2.
Budai Bence 47kg 3.hely
Diák 1.
Novák Csongor 46kg 1.hely
Kónya Torda 84kg 2.hely
Vida Csanád 54kg 3.hely
Kasztner Marcell 80kg 3.hely
Serdülő
Novák Attila 63kg 1.hely