Ismét nemzetközi eredményeket hozott a VEDAC versenyzője

A legeredményesebb női versenyző címet is besöpörte a VEDAC sportolója, Bécsi Nikolett.

Október 7-8-án rendezték a X. Eagles Cup nyilt, nemzetközi Taekwon-do versenyt Monoron, 6 ország, 45 klubja, mint egy 450 versenyzője mérettette meg magát. A tornán Hazai és külföldi világbajnokok és válogatott versenyzők is képviselték a klubokat. Veszprémi Egyetemi Diák Klub Taekwondo szakosztálya három versenyzőt indított a tornán.

Még meg sem száradt a pecsét a VEDAC legutóbb átigazolt sportolója, Bécsi Nikolett versenyzői szerződésén, már is kiváló eredményekkel állt be a klub versenyzőinek sorába. Néhány hete a finnországi világbajnokságról egy értékes 4-ik és egy 5-ik helyezéssel hazaérkező élsportoló, különösebb pihenés nélkül folytatta az idei évre meghatározott nemzetközi versenyzését.


Bécsi Nikolett újabb értékes helyezáseket szerzett

A hétvégi verseny második napján került Nikire a sor, Vajky László tanítványának reggeltől késő délutánig nem volt megállása.

Elsőként felnőtt női kategóriában formagyakorlattal kezdett reggel, nagyon magabiztos menetekkel jutott a döntőig, ahol szoros eredménnyel szerezte meg a 2.-ik helyet. Ezután éppen, hogy átért a küzdelem helyszínére, ott szintén több ágon folytak a küzdelmet. Niki az amúgyis erős, technikás mezőnyben rendkívül magas színvonalú és „fair play” díjas módon sorra győzte le a kiválóan küzdő, nemzetközi versenyzőkből álló ellenfeleit is, ezzel aranyérmet szerzett. Zárásként késő délután jött a harmadik egyéni versenyszám a női erőtörés, ahol Niki már csak utolsóként, de még pont időben a versenyszám lezárása előtt érkezett. Magabiztos töréssorozattal maga mögé utasította a nála jóval nagyobb és nehezebb versenyzőket, a világbajnokokkal megtűzdelt mezőnyt, és megérdemelten állhatott a dobogó tetejére. Először a bronzérmet szerzett osztrák versenyző és edzője gratulált Nikinek, akik már jól ismerték a nemzetközi porondról.

Nikolett az EAGLES CUP-on nyújtott kiváló teljesítménye alapján a legjobb női versenyzőnek járó kupát is átvehette.

Tóth András Áron junior korosztálybab, egyéni formagyakorlatban és küzdelemben is az 5-ik helyen végzett. Majd csapat versenyszámokban a kitűnőnek számító két 6-ik helyet szerzett.

A felnőtt férfiaknál +85 kg küzdelemben a szintén VEDAC színeiben induló angol származású versenyző, Ronald Grant a döntőig jutva a dobogó második fokára léphetett fel az ezüstéremért.


Tóth András Áron, Bécsi Nikolett, Ronald Grant és Vajky László edző

A VEDAC csapatával utazott Vajky László edző, aki a felkészülését és a versenyzést irányította vezetőedzőként.