Simán nyert a Veszprém a Gyöngyös ellen

A Telekom Veszprém házigazdaként 39-30-ra legyőzte a Gyöngyöst a férfi kézilabda NB I szombati mérkőzésén.

A hazaiak találtak be először szélről, de a Gyöngyös egyenlíteni tudott. A Veszprém több játékosát is nélkülözte, ezért a fiatal magyar játékosok Lukács és Ilic már az első perctől kezdve a pályán voltak. A találkozó elején szépen tartották magukat a vendégek, csak egy gól volt a lemaradásuk (11. perc 8-7). A félidő feléhez érve továbbra is szoros küzdelem zajlott a pályán és sok gólt szereztek a csapatok (11-10). Pechmalbec érkezett támadásban és két szép góllal vétette magát észre. Cupara egy szép védés után betalált az üres kapuba, a vendégek időt is kértek, mert gyorsan 4 gólos hátrányba kerültek. Lukács hatalmas kedvvel játszott, remek gólok mellett szép gólpasszokat is kiosztott a társainak (24. perc 16-12). Az Építők már az első félidőben elérte a 20 lőtt gólt Elísson találatával és 4 gólos előnnyel vonulhatott szünetre.


Képgaléria a cikk végén

A második félidő egy vendég hétméteres góllal indult és pár perccel később visszazárkóztak 2 gólra. Emberelőnyben Marguc szerzett gólt büntetőből, majd üres kapura is betalált. Lukács Péter megszerezte 100. gólját Veszprém mezben, nagy tapsot kapott a közönségtől. Támadásban sok hiba csúszott a játékba, Ilic nem is volt elégedett a látottakkal, ezért időt kért (44. perc 26-23). Ligetvári is betalált, a Veszprém 3 gólt lőtt zsinórban és meglépett 6 góllal. 10 perccel a vége előtt emberelőnybe került a Veszprém és Strlek 8 gólosra növelte az előnyt (33-25). A vendégcsapat elfáradt a végére, 9 gólos hátrányban használták fel az utolsó időkérési lehetőségüket (56. perc 36-27). Sipos talált be az utolsó percben, majd kapott piros lapot. A találkozó fölényes Veszprém győzelemmel ért véget.

Telekom Veszprém - HE-DO B Braun Gyöngyös 39:30 (20:16)

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara 1 – Nilsson 3, Elísson 4, Ligetvári 3, Marguc 4, Strlek 3, Lukács 3, ElDeraa 4, Ilic 5, Pechmalbec 4, Vailupau 3, Sipos 2

HE-DO B Braun Gyöngyös: Tomic, Bartucz 1 – Nkousa, Potisk 3, Halász 1, Varsandán 7, Bura 2, Hegedűs 4, Lakosy, Schmid, Gerdán, Schaffer 3, Hamidovic 3, Gráf, Jóga 3, Menyhárt 3

Kiállítások: 6 perc ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/1 ill. 7/7

Edzői értékelés:

Bíró Balázs Bertalan: Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez, már a mérkőzés kezdetekor láttuk, hogy a Veszprém ezen a mérkőzésen több játékosát is pihetette és ez lehetőséget biztosított nekünk arra, hogy közelebb férkőzzünk. Fontos volt számunkra, hogy tudjuk tartani magunkat a mérkőzés bizonyos szakaszaiban. Úgy érzem fel tudtuk vállalni a magas tempójú mérkőzést és bízom benne, hogy ez a Veszprémnek is a hasznára vált, jó partnerek lehettünk, azt gondolom tudtuk tartani magunkat.

Momir Ilic: Először is szeretnék gratulálni a saját játékosaimnak, azt gondolom, támadásban jó teljesítményt nyújtottunk ma, de a védekezésünk, különösen az első félidőben nem volt jó. A Gyöngyös jól játszott ma, jók voltak támadásban, tudtak futni, aztán a második félidőre sikerült rendeznünk a sorokat és feljavultunk védekezésben is, ami a kulcs volt a mérkőzés megnyeréséhez. Szeretném kiemelni Ilic Zoránt és Lukács Pétert, akik nagyszerű teljesítményt nyújtottak ma, elégedett voltam a játékkal, amit mutattak a mérkőzés során. Csak így tovább! Minden jót kívánok a Gyöngyösnek a továbbiakban!

Pályán belülről:

Varsandán Milán: Nagyobb különbséggel is megérdemelten nyert a Veszprém. Örülök, hogy a meccs bizonyos részeiben felvettük a versenyt a Veszprémmel. Szeretnénk tovább fejlődni, hogy összeálljon a játékunk és jó eredményeket érjünk el a jövőben.

Lukács Péter: Jó mérkőzést játszottunk a Gyöngyössel. A második félidő közepén feljavult a védekezésünk és sikerült ellépnünk. Tudtunk játékosokat pihentetni a mai napon és örülök, hogy nekem is jól ment a játék.

Képgaléria