Elvitte a pontokat a Dabas

A Fejér-B.Á.L. Veszprém hazai pályán kikapott a Dabas ellen a férfi kézilabda NBI 5. fordulójában.

A dabasiak úgy gondolkodtak, hogy a zajló kiírásban a királynék városában szerzik meg az első pontjaikat, míg a mieink azon voltak, hogy ezúttal nem engedik el az ellent a derbi elején. Az utóbbi terv nem vált valóra, megint beragadtak a rajtnál (2-5), a rivális kihasználta a helyzeteit, így a hazaiak futottak az eredmény után (5-10). Konkoly-edző csapata negyedóra után „érkezett meg” a mérkőzésbe, a tanítványok kevesebb hibát vétettek, ráadásul a vendéggépezetben is elkezdtek csikorogni a fogaskerekek (10-12). A nagyszünetig már nem potyogtak úgy a találatok, igaz, az extraklasszis Horvat így is okozott fejfájást Bugyákiéknak, akik kettős emberelőnyből is kaptak gólt.


Képgaléria a cikk végén

A fordulás után nyomban egyenlíthetett volna a – sérülések miatt tartalékos – Fejér-B.Á.L., ám hiába küzdöttek, egymás után hagyták ki a ziccereiket (16-17). Később felváltva találtak be a felek, ezért maradt az egy-két gólos különbség (21-22), majd a pontatlanságokat megbüntették a csatát végig irányító vendégek (23-26). Bár hét perccel a lefújás előtt újra feljöttek Pulayék (27-29), idővel mind kiismerhetőbbé vált a támadójátékuk, s helyzetükön az sem segített, hogy a hajrában megpróbálkoztak a hét a hat elleni játékkal.

Konkoly Csaba: Gratulálok a dabasiak győzelméhez. Nekünk ma az a szerep jutott, mint korábban: rosszul kezdtünk, s noha nagyon akartunk, a vetélytárs okos játékkal megbüntette a hibáinkat.

Tomori Győző: Örülök a fontos sikerünknek. A nehéz sorsolásunk miatt mindent egy lapra feltéve érkeztünk ide.

Fejér-B.Á.L. Veszprém - Dabas KC 30:33 (15:16)
Veszprém, 300 néző. Vezette: Andorka, Hucker.

Veszprém: Balogh – Szmetán P. 3, PULAY 7, Kristóf, Szrnka, STRANIGG 7, Hári 2.
Csere: Podoba és Miklós (kapusok), Bugyáki, Machac 1, MOLNÁR B. 6 (3), Vetési 3, Szatmári 1, Preszter.
Edző: Konkoly Csaba.

Dabas: PALLAG – Ács 1, SZŐLLŐSI SZ. 7, Garajszki, Koller 2, ZDOLIK 8, Katona 3.
Csere: Nagy T. (kapus), HORVAT 10 (3), Tarabochia 1, Hutvágner 1, Bálint, Bognár, Fekete.
Edző: Tomori Győző.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Képgaléria