Bécsi Nikolett világbajnoki bronzérmet szerzett formagyakorlatban

A Padányi TKD Veszprém versenyzője Bécsi Nikolett bronzérmes lett formagyakorlatban a tekvondó világbajnokságon.

Az elmúlt héten befejeződött az első Online Taekwondo vb 2021. a magyar válogatott 12 fős csapata, két bronzérmet szerzett. A Padányi TKD Veszprém versenyzője Bécsi Nikolett 2 DAN és a budapesti Sepp Yvette 4-6 DAN kategóriában állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Nikinél hosszú (a verseny videó felvételekkel) több mint két hetes versenyzési időszak és előtte közel egy éves felkészülés állt a mostani (2021-es) taekwondo vb teljesítmény mögött. A covid időszak se telt tétlenül Nikolett számára. Közel másfél éves kényszerszünetben, jó érzékkel megkezdett az alapoktól átértékelt, újratervezés miatt, egy már tapasztalatokkal is alátámasztott edzésmódszert dolgozott ki edzőjével.

Vajky László, edző: Erre a covid-os korlátozások alatt a hosszú versenyleállás miatt volt csak lehetőségük. Ha nincs ez a kényszer versenyszünet, akkor neki sem mertünk volna állni, ilyen nagyszabású változtatásoknak az edzés módszereinkben.

Bécsi Nikolett: Mintha csak újra az elejétől kezdtem volna a küzdősportokat és 20 évet léptem volna vissza az időben.

Az újonnan kidolgozott edzésprogrammal már az első két hónap magánedzéseinél igazolódott, hogy jó irányba halad és a fejlődés már az edzéseken is látszott, ami új inspirációt adott Nikinek. Az elmúlt versenyek eredményein is látszik, hogy ez a pandémiás kényszerszünet a versenyzés és közös edzések területén nem telt felesleges tétlenkedéssel, hanem egy új fejlődési irányt sikerült kijelölni és módszeresen végigcsinálni.

Az eddigi favorit versenyszámai között (küzdelem és erőtörés) a formagyakorlat nem volt Nikolett erőssége bár jórészt kvalifikálta magát eb, vb-re, de most még is sikerült annyit fejlődnie, hogy megérdemelten állhatott  1. Norvég 2. Japán versenyzők mellett a virtuális dobogó harmadik fokára.

A versenyek száma újra növekszik és remélhetőleg visszaáll a régi kerékvágásba. Nikolett motivációja ugyan új alapokon, de a régi, e mellett új mentális töltéssel is erősödött a veszprémi sportoló a versenyzésben. Továbbra is pozitívan látja a jövőt. Végül is mégis csak egy rutinos élsportoló, aki eredményekkel a háta mögött továbbra is tud versenyezni.

Még néhány, soron következő versenyt követően a november végén már egy megrendezésében is teljes Európa-bajnokságon vehet rész Bécsi Nikolett Spanyolországban.