Összekovácsolódott a csapat

Abban a legnagyobb az egyetértés a Barabás-lányok között, hogy három nap után úgy érzik, mintha már régóta ismernék egymást.

Csütörtökön utazott Porvára az együttes, ahol az ismerkedés és a csapatépítés volt az elsődleges cél, maratoni beszélgetés keretében mindenkinek tíz percet kellett magáról beszélnie. Gyurka János nemcsak nappal, hanem éjszaka is összefésülte a csapatot, a régi játékosoknak kellett az újak közül hálótársat választania.

Pénteken a Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkba látogattak a lányok, egyedül Lengyel Edit nem tudott a társakkal tartani. Két csapat versengett egymással egész nap: a Kettyós kalandorok és a Szőke és társai. Előbbi csapatot Veszi (Veszeli Judit), Kicsi (Földes Kata), Cucu (Sterbik Andrea), Kiri (Király Annamária), Édzsi (Szabadfi Ágnes), Veró (Farkas Veronika) és Geri (Gerstmár Renáta) alkotta Veszi csapatkapitánysága mellett, utóbbit Szöszi (Ábrahám Szilvia), Jenő (Jenőfi Katalin), Kori (Koroknai Viktória), Gyapi (Földes Viktória), Mirci (Emberovics Míra), Hofi (Hoffmann Kitti), Bobi (Mehlmann Ibolya) és Koszi (Koszorús Katalin) alkotta, a csapatnévből adódóan Szöszi irányításával.

A legtöbb időt és energiát természetesen a kötélpályák emésztették fel, a kék, a piros és a fekete jelzésű pályát is mindenki teljesítette rengeteg izzadság- és néhány könnycsepp árán. A csapatok kemény küzdelméből a Kettyós kalandorok jöttek ki győztesen.


Kettyós kalandorok

- Nagy csatában tudtunk nyerni, aminek nagyon örülök, mert nem szeretek veszíteni. Mindenki helytállt, nagy volt a csapatösszetartás, a tavalyihoz képest idén még jobb volt a hangulat. Rengeteget nevettünk, poénkodtunk, és a kalandpark is kibővült, sokkal több volt a program. Gyuresz bizonyára nyitott szemmel járt, figyelte, hogy ösztönszerűen ki hogyan reagál egy-egy szituációra. Fárasztó lesz a felkészülés, de már most várjuk az edzőmeccseket, maximálisan fel akarunk készülni a szeptember 5-i szezonkezdetre – mondta Gerstmár Renáta.


Szőke és társai

- Sajnos kikaptunk, de jó kis brigád alakult ki. Nem vérre ment a küzdelem, de mindenki komolyan vette, és a szombati túrával együtt jó kis izomláza lett mindenkinek. Úgy éreztük a programok végére, mintha már régebb óta ismernénk egymást, jó kis csapatmunka volt. Összhangban voltunk egymással, Gyuresz jól kitalálta ezt a három napot – mondta Ábrahám Szilvia.

Szombaton egy tíz kilométeres túrán vettek részt a lányok a Kőris-helyen, ahol a rövidebb, de nehezebb utat választották. Egy meredek domboldalon kellett végigküzdeniük magukat, több helyen csak négykézláb tudtak továbbhaladni.

Vasárnap jól megérdemelt pihenőjüket töltötte az együttes, többen még a költözködéssel voltak elfoglalva, de a csapat egy része a Balatonon strandolt, majd délután egy kávé mellett átbeszélték az elmúlt három napot, amihez a későbbi problémák megoldásakor vissza tudnak nyúlni. Este a csapat nagy része együtt nézte a foci VB döntőjét Koszi vendéglátása mellett, hétfőtől pedig kezdődik az egyhetes edzőtábor Zánkán.

3

Képgaléria