A csoportelsőség a tét!

A vasárnapi nap ismét a kézilabdabarátoknak kedvez, először egy igazi BL rangadónak, majd azt követően a Veszprém Barabás KC - Váci NKSE női bajnoki mérkőzésnek lehetnek szemtanúi a Veszprém Arénába kilátogatók.

Az MKB Veszprém KC és a Rhein-Neckar Löwen összecsapása 15 órakor veszi kezdetét, hogy eldöntsék melyik csapat végez a B csoport élén a Bajnokok Ligájában. Jelen pillanatban a két csapat között pontegyezőség van, de a veszprémi csapat áll kedvezőbb pozícióban a jobb gólkülönbségének köszönhetően.

Az októberi első találkozón 32:29-es vereséget szenvedett a Veszprém, így van miért visszavágni Mocsai Lajos csapatának. Nincs könnyű helyzetben a hazai csapat, ugyanis nem csak a 3 gólos hátrány, hanem még a sérülések is hátráltatják őket. A sérültek közül Vujin biztosan nem játszik a vasárnapi mérkőzésen, de Peric, Eklemovic, Sesum és Lapcevic sem száz százalékosak.

Amennyiben a magyar bajnok vasárnap három gólnál nagyobb különbségéggel verné meg a németeket, és a következő körben a papírformának megfelelően hazai pályán legyőzné a szlovén Velenjét, akkor az utolsó fordulóbeli kielcei kirándulás eredményétől függetlenül a csoport éléről várhatná a nyolcaddöntő sorsolását.

Abban biztosak lehetünk, hogy az oroszlánok foggal-körömmel fognak harcolni azért, hogy ők nyerjék meg a csoportküzdelmeket és ezzel könnyebb helyzetbe kerüljenek a következőkben. Ám remélhetőleg ehhez azért a veszprémi fiúknak is lesz néhány szavuk.

A többek között Szmallal, Stefanssonnal és Bieleckivel felálló német együttes nem éppen kedvező előjelekkel várhatja a veszprémi összecsapást, mivel a Bundesliga hétközi fordulójában 11 gólos vereségbe szaladtak bele a listavezető Hamburg otthonában.

A B csoport szerdai mérkőzésén meglepetésre kikapott a VIVE Targi Kielce a Gorenje Velenje otthonában, így az már bizonyos, hogy a lengyelek nem szólnak bele az első, illetve a második helyért folytatott küzdelmekbe.

MKB Veszprém KC - Rhein-Neckar Löwen 02.21. vasárnap 15:00 Veszprém Aréna