Felkorbácsolták a siófoki hullámokat - SIÓFOK KC–VESZPRÉM BARABÁS KC 31–33 (16–17)

Izgalmas csatában, végig vezetve, megérdemelten győzte le a Balaton parti gárdát a Veszprém Barabás KC. A színészi teljesítmény és a játékvezetés sem tudott segíteni a Siófokon.

Telt ház előtt fogadta a Siófok csapata a veszprémi lányokat és lelkes szurkolótáborukat. Remekül kezdték a mérkőzést a vendégek, a fegyelmezett védekezésnek és Hoffmann bravúrjainak köszönhetően több mint hét percig érintetlen maradt a veszprémi kapu, támadásban pedig termelték a Barabás-lányok a gólokat, Ábrahám, Veszeli és a Földes-testvérek révén négygólos előnyre tett szert a csapat. (0:4)

Kovács vezérletével felzárkóztak a hazaiak (4:5), de – mint nagyon sokszor – jókor jöttek Veszeli góljai, amivel a 15. percre ismét négygólos volt a veszprémi előny. (5:9) A hazai oldalon Tóth vitte a hátán a csapatot, sikerült ismét egy gólra csökkenteni a siófoki hátrányt (9:10), de Veszeli három perc alatt hármat vágott, majd Ábrahám találatát követően Smidéliusz is feliratkozott a góllövőlistára. (10:15) A félidő hajrája a Siófoknak sikerült jobban, Barna és Kovács góljai tartották életben a hazai reményeket. (16:17)

A második játékrész elején felváltva estek a gólok, a veszprémieknél támadásban Smidéliusz, a kapuban Hoffmann remekelt, de fontos gólokat szerzett Gerstmár és Veszeli is. Tíz perc után újra négygólosra duzzadt a vendég előny (20:24), ebben a periódusban el is dönthette volna a mérkőzést, a Gyurka-csapat, de sok hiba csúszott a játékba, az amúgy remekül teljesítő Veszeli büntetőt is hibázott, Bloj viszont felhozta a Siófokot. (23:24)

A mérkőzés nagy részében korrektül közreműködő játékvezetők az utolsó negyed órában az indokoltnál nagyobb mértékben szórták ki a veszprémieket, köszönhetően a hazai játékosok kiváló színészi teljesítményének. A Barabás-lányoknak viszont eltökélt szándékuk volt a mérkőzés megnyerése, amit ma este senki nem vehetett el tőlük. Kettős emberhátrányban is gólt tudtak szerezni, Horváth találata és Lengyel nagyszerű védései extázisba hozták a veszprémi szurkolótábort. (26:28)

A hajrában alig akadt olyan perc, amikor a vendégek teljes létszámban lehettek a pályán, Smidéliusz harmadik kiállítása piros lapot ért, de a lelátóról ő is tovább biztatta a csapatot. Lengyel tartotta formáját, és fantasztikusan védett, Ábrahám, Gerstmár és Veszeli pedig megdobta a győzelmet érő gólokat, így a végén még egy kihagyott büntető is belefért. (31:33)

Rendkívül fontos két pontot szereztek a lányok, feljöttek a hetedik helyre a tabellán, és ami a legfontosabb, élményszámba menő játékot produkáltak, ami hamarosan megtöltheti a Veszprém Arénát. Szerdán a bajnoki címvédő, Győri Audi ETO-t fogadják a lányok, ha győzelemre nem is, de a jó játékra mindenképpen számíthat a kilátogató közönség.


Megérte elutazni Siófokra

Mérkőzéstükör

- A helyzeteit jobban értékesítő csapat nyert teljesen megérdemelte – fogalmazott szűkszavúan Varga József, a Siófok KC szakmai igazgatója. (Fotó: siofokkc.hu)

 

 

 

 - Egy olyan csapatot könnyű irányítani, aki mindent maradéktalanul megtesz a pályán. Rendívül fontos volt, hogy az elején hét és fél percig nem kaptunk gólt, ez rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. Arra készültünk, hogy a Siófok nyomását próbáljuk megtörni, és ez már az elején sikerült. Voltak töréspontjaink, de a kettős emberhátrányokban is tudtunk gólt dobni, mindig volt olyan játékos, aki túl tudta lendíteni a csapatot a holtponton. A támadásunk arra épült, hogy a Siófok hatos falában lévő két belső ember nem tudja lekövetni - a mélységi és oldalirányú mozgásokat, fontos volt, hogy ezt ki tudtuk játszani. Mindemellett a védekezésünk nagyon fegyelmezett volt, tudtuk, hogy kintről a Tóth Mari rendkívül gólérzékeny, a többieket pedig el kellett bizonytalanítanunk. Veszeli Judit a mai mérkőzésen is karmestere tudott lenni a csapatnak Gerstmár Renátával egyetemben, és Smidéliusz Juli is fel tudott nőni a feladathoz, ami erőt adott a többi játékosnak is. Mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz, Horváth Viki és Földes Kata is rendkívül fontos gólokat szereztek. Végig a Siófok futott az eredmény után, amiben kulcsszerepe volt a kapusteljesítményeinknek is – értékelt Gyurka János, a VBKC vezetőedzője.

- Az elején óriási szükségünk volt a Hofi jó teljesítményére, nagyon jól kiegészítettük egymást. A végére ő egy kicsit elfáradt, én pedig bementem, és megfogtam, amit kellett. Nagyon készültünk erre a meccsre, mindenki beleadta szívét-lelkét, megállás nélkül hajtottunk. Szerintem nagyon jó meccset játszottunk, és a közönség is élvezte – mondta Lengyel Edit, a VBKC hálóőre.

SIÓFOK KC–VESZPRÉM BARABÁS KC 31–33 (16–17)

Siófok, 400 néző. V: Baranyai A., Szloska K.

Siófok: Lajtos – Sterbik 2, Szűcs V., Bloj 4, Valovics 3, Csuka 1, Szepesi, sserék: Scholtz (kapus), Kovács A. 8 (6), Tóth M. 7, Barna 3, Nagy R. 3, Kiss O., Vasas E.
Szakmai igazgató: Varga József

Veszprém: Hoffmann – Földes K. 4, Gertsmár 6 (1), Smidéliusz 4, Ábrahám 5, Veszeli 12 (5), Földes V. 1, cserék: Lengyel (kapus), Horváth V. 1, Bognár, Koszorús, Szabadfi
Edző: Gyurka János.

Kiállítások: 6, ill. 16 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 9/6