Szerb győzelem veszprémi főszereplőkkel

A Tunézia elleni mérkőzést követően pénteken Mocsai Tamás, a Lemgo balkezes átlövő-irányítója bejelentette, nem kíván többet a magyar válogatottban szerepelni. A mai első mérkőzésen Tunézia 19-16-os első félidő után 33-33-as döntetlent játszott a románokkal.

Jól kezdett a magyar csapat, Katzirz blokkolása után Iváncsik Gergő szerezte meg a vezetést. Fazekas védése és Ilic kétszer indulása után Gál Gyula ziccerből növelte az előnyt, majd Vujin szépítése után Iváncsik Gergő találatával 3-1 volt az eredmény a 4. percben. Ezután Ivan Nikcevic pillanatai következtek, a szerbek balszélsője sorozatban háromszor talált be, míg magyar oldalon technikai hibák csúsztak be, így innentől mi rohantunk a szerbek után.

A kapuban több bravúrt is bemutató Dejan Perics és a továbbra is nagy kedvvel játszó Nikcevic vezérletével a 12. percre két góllal vezettek a vendégek, a magyaroknál Eklemovic emelkedett ki a többiek közül. Iváncsik Gergő két góljával a 18. percre sikerült egyenlíteni, de sajnos, mint később kiderült, a mérkőzésen utoljára (9-9).

Ezt követően a két hálóőr szebbnél szebb védéseket mutatott be, de Vujin és Ilic találataival Szerbia a 24. percre három gólos előnyre tett szert (10-13), erre reagálva Csoknyai István gyorsan időt is kért. Az időkérést követően Katzirz, majd Eklemovic átlövése nyomán sikerült egy gólra felzárkóznia a magyaroknak (12-13), ám Ilic két hétméteresével és Vujin ziccerével röpke 3 perc alatt már négy találat volt a két csapat között a különbség. A félidő utolsó másodpercében Illyés bejátszását a jól játszó Schuch Timuzsin lőtte Peric lábai között a hálóba (13-16).

 

A második félidő négy perces gólcsenddel indult, Peric három bravúrjának és Ilic kihagyott büntetőjének köszönhetően. Sesum sem akart lemaradni veszprémi csapattársai mögött, két találatával, valamint Ilic hatalmas bombájával már 5 gólos volt a szerbek előnye (14-19).

Krivokapic és Császár átlövésével még visszajöttek a magyarok három gólra, de ezt követően a hazaiak 6 percig nem tudtak a hálóba lőni, és negyedórával a vége előtt a veszprémi kontingens, Sesum, Vujin és Uros Vilovszki góljaival már nyolccal vezettek a szerbek (17–25). Ezt látva Csoknyai István azonnal időt kért, hogy rendezze a sorokat.

5 perccel a mérkőzés vége előtt meghűlt a levegő a csarnokban, Vujin egy szép átlövés után rosszul fogott talajt, úgy nézett ki, hogy nagy a baj, de szerencsére saját lábán hagyta el a pályát, így mindenki fellélegezhetett.

Az utolsó percekben már csak a különbség volt a kérdés, Zubai Szabolcs góljainak, valamint Fazekas Nándor védéseinek köszönhetően végül öt góllal maradt alul a magyar válogatott, 30–25-re nyertek a szerbek. Ezzel a győzelemmel Szerbia nyerte meg a tornát, Magyarország egy döntetlennel és egy vereséggel a 3. helyen áll, holnap Románia legjobbjai várnak a fiúkra, reméljük győzelemmel sikerül lezárni a Marian Cozma emlékére rendezett Pannon Kupát. 

A Pannon Kupa állása

1. Szerbia 4 pont
2. Tunézia 2
3. Magyarország 1 (53–58)
4. Románia 1 (65–73)

Szombati program (Veszprém Aréna)

09.45 Tunézia–Szerbia
12.00 Magyarország–Románia

Magyarország - Szerbia 25–30 (13–16)

Balatonfüred, 800 néző. V: Brunovsky, Canda (szlovákok)

Magyarország: Fazekas – Iváncsik T., Gál 1, Schuch 3, Katzirz 1, Ilyés 1, Iváncsik G. 6. Csere: Császár 3 (1), Harsányi, Gulyás 1, Putics, Krivokapics 2, Törő, Eklemovic 4, Zubai 3. Szövetségi kapitány: Csoknyai István

Szerbia: Perics - Kojics 1, Vujin 6, Sztojanovics, Toszkics 1, Ilics 6 (2), Nikcsevics 8. Csere: Stojkovics, Sesum 5, Bojinovics, Markovics 1, Vilovszki 1, Rnics, Tubics 1. Szövetségi kapitány: Sead Hasanefendic.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 6/2