Birkózva kézilabdáznak

Nem a legjobb összeállításban lépnek pályára a kézis lányok szombaton, de egyértelmű cél a két pont begyűjtése.

A múlt heti váci zakót követően a sereghajtó, pont nélküli Kiskunhalas gárdáját fogadja a Veszprém Barabás KC női kézilabdacsapata. Ráférne a lányokra egy önbizalom növelő győzelem, de nem lesz könnyű dolguk, hiszen a kiskunhalasiak is az életükért küzdenek, ráadásul a korábbi sérüléshullámot követően most többen betegséggel küszködnek.

Közvetlenül a váci mérkőzés előtt Földes Viktória belázasodott, és a mai napig nem jött rendbe, Koszorús Katalin betegen vállalta az idegenbeli mérkőzést, de holnap rá sem számíthat Gyurka János. Gertsmár Renáta arcüreggyulladással bajlódik, így ő sem edzett a héten, a csapatkapitány játékára még van némi esély. Vida Ingrid is betegeskedik, de ő a hosszú térdsérülése miatt még amúgy sincs abban az állapotban, hogy vállalhatná a mérkőzést, még csak labdás edzéseket végez.

Megfogyatkozva, több meghatározó játékos nélkül készült tehát a csapat a szombati mérkőzésre, irányító nélkül kell megoldani a védekezést és a támadást is. A problémák ellenére be akarják bizonyítani a lányok a szurkolók és a klubvezetés felé egyaránt, hogy többet tudnak, mint amit a Vác ellen mutattak, és meg akarják szerezni a harmadik hazai győzelmüket.

A Kiskunhalas csapata igaz, hogy nem szerzett még pontot, de több szoros mérkőzésük is volt, és már ők is nagyon vágynak az első diadalra. A vendég csapat frissen kinevezett edzőjének, Éles Józsefnek a neve bozonyára ismerősen cseng a veszprémi kézilabdabarátok fülében. A hazaiak viszont a itthon rendre jól teljesítettek, a Békéscsaba elleni szoros vereséget követően a Siófokot és a Hunniát győzték le.

Reális elvárás a győzelem

- A nem várt nagyarányú vereséget fel kellett dolgoznunk, de ennél sokkal többre hivatott a csapat. Ki akarjuk szolgálni a közönséget, és meg akarjuk nyerni a szombati mérkőzést, melyben Alzbeta Pollakovának oroszlánrészt kell vállalnia. Rendkívül kellemetlen ellenfél a Kiskunhalas, kiismerhetetlen, birkózó kézilabdát játszik, és rendkívül hosszú támadásokat vezet. Nyugodt, higgadt támadásokra van szükség, és nem szabad engednünk az egy-egy elleni játékot. A felkészülésünkben a súlypont az átlövések javításán volt, a pénteki nap pedig a támadásokból visszarendeződés gyakorlását szolgálja. A reális célkitűzéseinket el akarjuk érni, a hátralevő négy mérkőzésen hat pontot akarunk gyűjteni – mondta határozottan Gyurka János, a veszprémi csapat mestere.

A várhatóan kemény és izgalmas mérkőzés szombaton 18:00-kor kezdődik a Veszprém Arénában.